Takaisin

Uusi sisävesien merikarttasarja P ja uusi painos Turunmaan saariston karttasarjasta D valmiina

Uusi sisävesien merikarttasarja P ja uusi painos Turunmaan saariston karttasarjasta D valmiina

Julkaistu 9.4.2014

Merikarttasarja P (Valkeakoski–Längelmäki–Hauho) on nyt toteutettu ensimmäistä kertaa kansainvälisellä kuvaustekniikalla, sinisävyisenä. Merikarttasarja D:n uusi painos puolestaan sisältää runsaasti päivitettyjä tietoja Turunmaan saaristosta.

 
Merikarttasarja P:n alueelta on tarkistettu lukuisia koordinaatteja, siksi usean turvalaitteen ja väylän sijainti on kartalla muuttunut, vaikka onkin maastossa entisellä paikallaan. Muutoksia on useita kymmeniä. Myös koko alueen venesatamat ja -laiturit on päivitetty. Uusi merikarttasarja P julkaistiin 1.4.
 
Turunmaan saaristosta, merikarttasarja D:n alueella on mitattu uudella tekniikalla laajoja alueita. Niinpä väyliltä ja niiden ulkopuolelta on saatu päivitettyä entistä tarkempia syvyystietoja. Mukana on myös paljon uusia yksittäisiä syvyys- ja kivihavaintoja. Merenkulun turvalaitteisiin ja väyliin on tehty yhteensä satoja muutoksia.
 
Siltojen alikulkukorkeudet, johdot, nimistö, rantaviivat, laiturit ja käyntisatamat on päivitetty. Samalla myös kuuden erikoiskartan rajauksia on parannettu. Uusi painos merikarttasarjasta D julkaistaan 11.4.
Toukokuussa on tulossa vielä uusi painos Selkämeren merikarttasarjasta E.
 
Merikarttoja myy Karttakeskus Oy jälleenmyyjineen.

 


reaktionapit