Hyppää sisältöön

Uusi moottoritien ylittävä Kirismäen risteyssilta otetaan liikenteelle 27.7.2020 E18 Turun kehätie -hankkeessa

Julkaistu 24.07.2020

Helsinki-Turku moottoritien ylittävä uusi Kirismäen risteyssilta otetaan liikenteelle maanantaina 27.7.2020 klo 9. Uuden sillan käyttöönoton jälkeen työt Helsinki-Turku-moottoritiellä jatkuvat ja elokuussa puretaan vanha moottoritien ylittävä Kirismäen risteyssilta.

- Uuden suuren sillan liikenteelle otto on aina merkittävä virstapylväs rakennusurakassa. Valmistumisen myötä pääsemme siirtymään eteenpäin monessa muussa työvaiheessa. Kirismäen eritasoliittymän rakentaminen on monivaiheinen työ, johon vaikuttaa myös tarve luoda liikenteelle mahdollisimman sujuvat järjestelyt kaikissa rakentamisen eri vaiheissa, kertoo työpäällikkö Eetu Väisänen Destialta.

Sillan valmistuminen aikataulussa mahdollistaa myös sen, että seuraavat työvaiheet voivat jatkua suunnitellusti. Elokuussa otetaan liikenteelle moottoritien siltapari, joka ylittää rakenteilla olevan kehätieltä Helsingin suuntaan liittyvän rampin. Kokonaisuudessaan Kirismäen eritasoliittymä valmistuu vuonna 2021.

 Karttakuva liikennejärjestelyistä Kirismäen risteyssillalla.Karttakuva: Liikenne siirtyy uudelle Kirismäen risteyssillalle.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]

Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Työpäällikkö Mauri Ketonen, Destia Oy, p. 0500 784 631, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

Verkkosivuillamme http://www.vayla.fi/turunkehatie

Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/ 

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023. 

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.