Hyppää sisältöön

Uusi merikartta Suomenlahti - Saaristomeri julkaistu

Julkaistu 6.2.2015

Seinäkartta 950 on uusi tuote, joka kattaa Suomenlahden, Saaristomeren
sekä Ahvenanmeren alueet. Seinäkartan aineiston pohjalta on myös toteutettu maailman suurin, 200 neliömetrin kokoinen merikartta. Se on nähtävänä Vene Båt -messuilla Helsingin messukeskuksessa 6.-15.2.2015.

Liikennevirasto vastaa pitkäaikaiseen asiakkailta tulleeseen palautteeseen julkaisemalla uuden 1:250 000 -mittakaavaisen seinäkartan, joka kattaa Suomenlahden, Saaristomeren ja Ahvenanmeren alueet. Kartta on tarkoitettu antamaan yleiskuva alueelta ja käytettäväksi mm. suunnittelussa ja operatiivisen toiminnan tukena. Kartta ei tule jatkuvan ylläpidon piiriin eikä näin ollen ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Uusi tuote on suunnattu korvaamaan vuonna 1999 viimeksi julkaistun seinäkartan, Tukholma - Pietari 1:200 000, joka on yhä käytössä lukemattomilla merellisillä toimijoilla. Uusi tuote vastaa sisällöltään alueen yleiskarttoja ja sisältää näin ollen julkaisuajankohdan mukaiset tiedot alueen väylästöstä ja liikennejakoalueista sekä lisäksi majakkasilhuetit.

Karttaa on saatavana kahtena eri versiona. Toisessa kartta on painettu painokartongille neljässä osassa, joista yhdistämällä saadaan kartta, jonka koko on 271 x 100 cm.

Toinen tuote on puolestaan tulostettu yhdessä osassa korkealaatuiselle sään- ja repäisynkestävälle mattapintaiselle muovimateriaalille, jonka materiaali ja värit kestävät hyvin myös UV-säteilyä. Tulosteen koko on myös 271 x 100cm.

Seinäkartan aineiston pohjalta on toteutettu maailman suurin 200 neliömetrin kokoinen merikartta. Se on nähtävänä Vene Båt -messuilla Galleriakäytävällä. Liikenneviraston löydät osastolta 7 a 31.

Merikarttoja myy Karttakeskus Oy jälleenmyyjineen.
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta