Hyppää sisältöön

Uudet asemalaiturit otetaan käyttöön Kirkkonummen Jorvaksessa

Julkaistu 15.9.2021 13.47

Jorvaksen aseman parantamishanke on tulossa tänä syksynä päätökseensä ja uudet laiturit päästään ottamaan käyttöön 16.9. lähtien. Hankkeen tarkoituksena on ollut Jorvaksen aseman turvallisuuden ja palvelutason sekä alueen toiminnallisuuden parantaminen.  

Uudet laiturit takaavat turvallisuutta 

Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteita on ollut taata Jorvaksen seisakkeen parempi liikenneturvallisuus. Entiseltään liian lyhyet, matalat ja sorapohjaiset laiturit on uusittu kokonaan. Lisäksi asemalle on rakennettu alikulkusilta, jonka kautta kulku laiturilta toiselle tapahtuu turvallisesti. Aikaisemmin siirtyminen on tapahtunut radan ylittävän laituripolun kautta, mikä on aiheuttanut vaaratilanteita.  

Uudet asemalaiturit otetaan kokonaisuudessaan käyttöön torstaina 16.9. klo 8 alkaen. Samalla väliaikaiset laiturit poistuvat käytöstä. Tarkemmat tiedot aseman laiturialueen muutoksista sekä lähijunaliikenteestä löytyvät HSL:n sivuilta. 

Parannuksilla nostetaan palvelutasoa

Jorvaksen aseman parantamishanke valmistuu kokonaisuudessaan syyskuun aikana ja aseman toimivuutta on pyritty kehittämään myös muutenkin kuin laitureiden osalta. 

”Uudistuksia on pyritty tekemään matkustusmukavuutta ajatellen, ja Jorvaksen aseman ympäristöstä on tehty hankkeen myötä myös entistä saavutettavampi. Aseman pysäköintijärjestelyjä on uusittu sekä parannettu, alueelle on lisätty kevyen liikenteen väyliä, sekä esimerkiksi valaistusta on parannettu sekä katoksia uusittu.”, kertoo projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta. 

Jorvaksen asema sijaitsee Rantaradalla Kirkkonummella ja se palvelee pääasiassa Helsinkiin suuntautuvaa lähiliikennettä, mutta myös esimerkiksi Helsingin ja Turun välistä kaukojunaliikennettä. Aikaisemmin radan ylittävä laituripolku on rajoittanut ohi ajavien junien nopeutta, mutta laitureiden parantamistoimenpiteet mahdollistavat tulevaisuudessa nopeuksien noston.  

Hankkeen viimeistelytyöt asemalla ovat vielä käynnissä, ja työmaa alueella säilyy vielä lokakuulle asti.   

Lisätietoja 

Erkki Mäkelä 
projektipäällikkö, Väylävirasto
p.029 534 3822
[email protected]