Takaisin

Uudenmaankatu eli Lahden eteläinen sisääntulotie aukeaa nelikaistaisena

Uudenmaankatu eli Lahden eteläinen sisääntulotie aukeaa nelikaistaisena

Julkaistu 13.12.2018

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeessa Lahden eteläisen sisääntulotien, eli maantien 167 parissa on viime kuukaudet urakoitu mielissä lupaus avata liikenne nelikaistaisena jouluksi 2018. Aukeankadun työnaikaista kiertoliittymää lukuun ottamatta Uudenmaankadulla pääsee liikkumaan 2+2 kaistalla tulevana perjantaina 14.12.

”Aikataulu varmistui tänään torstaina, kun saimme tehtyä onnistuneesti Ajokadun ja Orimattilankadun liikennevalojen koekäytön. Liikennevalojen toimiminen tarkoitti sitä, että pystymme avaamaan Orimattilankadun ja Ajokadun työn alla olleet risteykset liikenteelle 2+2-kaistaisena torstain-perjantain välisenä yönä. Aukeankadun työnaikainen kiertoliittymä jää käyttöön vielä talven yli. Aukeankadun kohdalla töitä on hidastanut ennakoitua laajemmat johtosiirtotyöt. Aukeankadun-Patometsänkadun risteyksessä maanpinnan alla kulkee iso määrä johtoja, mm. hulevettä, vesijohtoja, viemäreitä, kaasuputkia ja valtava määrä sähkö- sekä tietoliikennekaapeleita. Suurin osa näistä johdoista on jouduttu siirtämään tai rakentamaan kokonaan uudelle reitille. Johtojen siirtotyö on ollut ennakoitua työläämpää ja vaatinut enemmän aikaa”, kertoo Suomen Maastorakentajien Oskari Kela.

Onnistumisen takana monta tekijää

”Ennen kaikkea haluamme kiittää tienkäyttäjiä kärsivällisyydestä. Liikenne sujuu aina hieman takkuisemmin tietöiden aikana, ja viime viikkoina olemme tehneet useita muutoksia työnaikaisiin liikennejärjestelyihin, kun tietä on valmistettu käyttöönottoa varten. Uudenmaankadun urakoitsija Suomen Maastorakentajat Oy on tehnyt valtavan rutistuksen nyt loppuvuodesta, jotta uudet liikennevalot ja kaistakapasiteetti päästään ottamaan käyttöön. Uudenmaankadulla liikenne sujuvoituu nyt huomattavasti, kun Aukeankadulta pääsee molempiin suuntiin kahta kaistaa pitkin ja liittymissä on uudet liikennevalot ”, kertoo projektijohtaja Janne Wikström Liikennevirastosta.

Urakan loppuunsaattaminen ja viimeistelytyöt ensi kesälle

Uudenmaankadun viimeistelytöitä jatketaan alkukeväällä 2019. Silloin valmistuu myös Aukeankadun liikennevaloliittymä ja samalla työaikainen kiertoliittymä puretaan. Kokonaan urakka valmistuu kesäkauden 2019 aikana.

 

Lisätiedot:
Projektijohtaja Janne Wikström, Liikennevirasto, puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi
Oskari Kela, Suomen Maastorakentajat Oy, puh. 050 3803 125, oskari.kela@maastorakentajat.fi

Seuraa hanketta:
www.liikennevirasto.fi/vt12letke
www.facebook.com/vt12letke
www.twitter.com/vt12letke
(@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.


reaktionapit