null
null Työhyvinvoinnin kehittäminen kannattaa: Liikennevirastolle kunniamaininta Kaiku-teko 2016 -kilpailussa

Työhyvinvoinnin kehittäminen kannattaa: Liikennevirastolle kunniamaininta Kaiku-teko 2016 -kilpailussa

Julkaistu 18.05.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirasto sai Kaiku-teko 2016 -kilpailussa kunniamaininnan poikkeuksellisen ketterästä työhyvinvoinnin ja työnantajatoiminnan kehittämisestä. Valtiokonttorin myöntämät Kaiku-teko-palkinnot jaettiin tiistaina 17.5.2016 Valtio Expo -tapahtuman yhteydessä Marina Congress Centerissä Helsingissä.

Kuva: Kaiku-teko 2016 kunniamaininnan vastaanottivat Minna Lehtikankare, Hannu Mäkikangas ja Noora Tulemo.

Valtiokonttori myönsi Liikenneviraston Paras työpaikka -kehittämishankkeelle kunniamaininnan Kaiku-teko 2016 -kilpailussa. Valtiokonttori perustelee kunniamainintaa seuraavasti: "Liikenneviraston Paras työpaikka -kehittämishankkeessa on poikkeuksellisen ketterin menetelmin ja kokeilukulttuurin hengessä edistetty työhyvinvointia ja työantajatoimintaa. Virasto on lähtenyt rohkeasti ja innovatiivisesti kokeilemaan ja ideoimaan joustavia työskentelytapoja."

Kunniamaininnan saanut Liikenneviraston Paras työpaikka -kehittämishanke käynnistettiin keväällä 2014 ja siihen on kuulunut monia tekoja. Hankkeessa on syntynyt muun muassa ajankohtainen joustavan etätyön malli, HR:n uusi jalkautuva toimintatapa, työhyvinvointisuunnitelma sekä työhyvinvointiryhmä. Monet liikennevirastolaiset ovat kokeneet, että lisääntynyt työn joustavuus on parantanut työn tehokkuutta ja kasvattanut työmotivaatiota.

Paras työpaikka -kehittämishankkeen projektipäällikkö Noora Tulemo on kiitollinen kunniamaininnasta: "Haluan kiittää Liikenneviraston henkilöstöä, joka on innolla osallistunut kehittämishankkeen kokeiluihin ja antanut aktiivisesti palautetta. Lisäksi meillä on ollut vahva johdon tuki mukana koko kehittämishankkeen ajan", Noora kertoo hymyillen.

Lopuksi Noora vielä sanoo, että paras työpaikka syntyy koko työpaikan yhteisellä ponnistuksella.

Kaiku-teko -palkinto on Valtiokonttorin myöntämä tunnustus sellaiselle valtion organisaatiolle tai työyhteisölle, joka on esimerkillisesti ja innovatiivisesti kehittänyt työhyvinvointia ja työsuojelua. Kaiku-teko -palkintoja on jaettu vuodesta 2003 alkaen. Vuonna 2016 Kaiku-teko -palkinnon sai Pohjanmaan poliisilaitos ja kunniamaininnan Liikennevirasto.

Lisätietoa:

Työhyvinvoinnin asiantuntija,
Minna Lehtikankare,
puh. 0295 34 3060,
minna.lehtikankare(at)liikennevirasto.fi

Lisätietoa Kaiku-teko -palkinnosta:
http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Pohjanmaan_poliisilaitokselle_Kaikuteko_(56928)