Hyppää sisältöön

Tietoa seuraavasta Digiroad-aineistojulkaisun ajankohdasta

Julkaistu 21.12.2023

Digiroad-aineistojulkaisu tehdään tavallisesti noin 4-5 kertaa vuodessa. Tänä vuonna aineistojulkaisua ei ole tehty, sillä tielinkkien geometrian päivitysprosessi, jota on uudistettu kokonaan tämän ja viime vuoden aikana, on kestänyt suunniteltua pidempään.

Valojuovat linja-autosta lumisella tiellä

Tielinkkien päivitysprosessin uudistamisen vuoksi Digiroadissa olevat tielinkit ovat tällä hetkellä toukokuulta 2022, jolloin viimeksi tielinkkien geometria on päivitetty. Tielinkit jäädytettiin, jotta voitiin tehdä yliheitto vanhasta ylläpitomenetelmästä uuteen. Uudessa ylläpitomenetelmässä Digiroad saa tielinkkien geometriamuutokset Väyläviraston uudesta järjestelmästä - Tiekamusta. Alkuperäinen suunnitelma oli, että Tiekamu olisi valmistunut vuoden 2022 aikana. Tiekamun valmistuminen on kuitenkin viivästynyt ja näin ollen myös Digiroadin testaus on viivästynyt todellisen testausaineiston puuttuessa.
 
Tielinkkien geometrian päivityksen uuden prosessin testaus aloitettiin lokakuussa 2023. Tavoitteena on ollut saada päivitysprosessi niin luotettavaksi ja suorituskykyiseksi, että seuraavaksi voidaan tehdä peräkkäisiä päivityksiä ja päivittää tielinkkien geometria testiympäristössä nykyhetkeen saakka. Tämä peräkkäisten päivitysten testaus on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2024. Testauksen yhteydessä tehdään manuaalisia tarkastuksia ja tarkastettavien kohteiden määrä selviää vasta testauksen edetessä. Tammikuun testauskierrosten jälkeen voidaan arvioida, millä aikataululla tuotantoympäristön tielinkkien geometria saadaan päivitettyä ajan tasalle ja tehtyä seuraava Digiroad-aineistojulkaisu.
 
Viestimme aikataulusta heti, kun testauksen perusteella voidaan sitä arvioida.
 
Tällä hetkellä Digiroad-aineistosta on saatavilla: Digiroad-aineistojulkaisu 4/2022 (29.12.2022).

 
Lisätietoja Digiroad-operaattorilta: 
[email protected]
040 507 2301 (ark. klo 9-16)