Hyppää sisältöön

Tiekaiteiden suunnittelukoulutus

Aika: 02.11.2021, 09:00-12:00
Paikka: Teams

Koulutuksen tavoitteena on esitellä Tiekaiteiden suunnittelu 1.7.2021 sekä siihen liittyvä uusin InfraRYL-luku. Koulutuksessa on mahdollisuus myös kysyä ohjeeseen liittyvistä asioista. 

Koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille ja suunnattu erityisesti pohjaveden suojelutoimenpiteiden suunnitteluun eri vaiheissa osallistuville tahoille, kuten tiesuunnittelijoille ja –asiantuntijoille, kunnossapitäjille, ympäristöviranomaisille ja –asiantuntijoille sekä kuntien ja muiden sidosryhmien edustajille. Koulutusta voi seurata Teams-yhteyden kautta, (ilmoittautuminen suljettu).

 

Linkit esitysaineistoihin:
Muuttuneet kohdat
Kaiteen luokitukset
Kaiteen sijainti, aloitus, pituus
Siirtymärakenteet, erityiskohteet
Kaiteiden kunnostus, hankinta

 

Lisätietoja: 
Kari Lehtonen, [email protected]  
Jari Marttila, [email protected]

Tilaisuuden ohjelma

Aloitus 9:00
Muuttuneet kohdat ja käsitteitä
Materiaalit
Kaiteiden luokitukset ja valinta
Kaiteen sijainti tien poikkileikkauksessa
Kaiteen aloitus ja lopetus sekä pituus
Keskustelu ja tauko
Siirtymärakenteet
Liittymät, pysäkit ja aukot
Kaiteiden kunnostus
Hankintamenettely ja kaideluettelo
Keskustelu
Päätös 12:00

Koekäytössä olevan ohjeen kommentointi

Word-tiedosto linkissä on ohjeen Word-tiedosto, jonka kopioon saa lisätä Word-kommentteina muutosehdotuksia ja kysymyksiä. Ennen koulutustilaisuutta saatuihin vastataan  mahdollisuuksien mukaan koulutustilaisuuksissa ja kommentit otetaan huomioon, kun lopullinen ohje julkaistaan marraskuussa. Word-muokkausmerkintöjen käyttö on estetty, jotta kommentit on helppo yhdistää yhteen tiedostoon. Kommentit ja kysymykset lähetetään ennen koulutustilaisuutta tai viimeistään 16.11.2021 sähköpostilla koulutuksen ja ohjeen tekijöille [email protected]  ja [email protected] . Pidemmät perustelut ja yleiset huomiot voi kirjoittaa sähköpostiviestiin.
 

Julkaistu 17.09.2021