Hyppää sisältöön

Tiekaiteiden suunnittelukoulutus

Aika: 02.11.2021, 09:00-12:00
Paikka: Teams

Koulutuksen tavoitteena on esitellä Tiekaiteiden suunnittelu 1.7.2021 sekä siihen liittyvä uusin InfraRYL-luku. Koulutuksessa on mahdollisuus myös kysyä ohjeeseen liittyvistä asioista. 

Koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille ja suunnattu erityisesti pohjaveden suojelutoimenpiteiden suunnitteluun eri vaiheissa osallistuville tahoille, kuten tiesuunnittelijoille ja –asiantuntijoille, kunnossapitäjille, ympäristöviranomaisille ja –asiantuntijoille sekä kuntien ja muiden sidosryhmien edustajille. 

Koulutusta voi seurata Teams-yhteyden kautta. Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevasta ilmoittautumis-painikkeesta. Saat ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi kalenterimerkinnän ja Teams-linkin. Tilaisuus on maksuton. Voit välittää kutsua myös eteenpäin kopioimalla alla olevan ilmoittautumislinkin.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästäLisätietoja: 


Kari Lehtonen, [email protected]  
Jari Marttila, [email protected]


Alustava ohjelma tiistai 2.11.

9:00 Muuttuneet kohdat
Kaiteen sijainti tien poikkileikkauksessa
Kaidetyypin ja -tuotteen valinta, törmäyskestävyys ja toimintaleveys
Kaiteen aloitus ja pituus
Kysymykset ja tauko
Liittymät ja aukot 
Siirtymärakenteet, myös InfraRL
Materiaalit, myös InfraRL 
Kaiteiden kunnostus
Hankintamenettely ja kaideluettelo
Kysymyksiä
12:00 Päätös

 


Koekäytössä olevan ohjeen kommentointi


Word-tiedosto linkissä on ohjeen Word-tiedosto, jonka kopioon saa lisätä Word-kommentteina muutosehdotuksia ja kysymyksiä. Ennen koulutustilaisuutta saatuihin vastataan  mahdollisuuksien mukaan koulutustilaisuuksissa ja kommentit otetaan huomioon, kun lopullinen ohje julkaistaan marraskuussa. Word-muokkausmerkintöjen käyttö on estetty, jotta kommentit on helppo yhdistää yhteen tiedostoon. Kommentit ja kysymykset lähetetään ennen koulutustilaisuutta tai viimeistään 22.10. sähköpostilla koulutuksen ja ohjeen tekijöille [email protected]  ja [email protected] . Pidemmät perustelut ja yleiset huomiot voi kirjoittaa sähköpostiviestiin.
 

Julkaistu 17.09.2021