Takaisin

Teiden talvihoidon lisäpanostukset näkyvät eri puolilla Suomea

Teiden talvihoidon lisäpanostukset näkyvät eri puolilla Suomea

Julkaistu 16.02.2018

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi torstaina 15.2. kahden miljoonan lisärahoituksesta teiden talvihoitoon. Lisärahoituksella maanteiden talvihoitoluokkia nostetaan yhteensä lähes 1300 kilometrillä, lisätään täsmähoitoa ja hiekotusta. Myös hoidon laadunvalvontaa tehostetaan.

Nyt tehty päätös on jatkoa aiemmalle lisäpanostukselle, jonka avulla teiden hoitotasoa nostettiin vuoden alusta lähes 700 kilometrillä. Kohteet on valittu yhdessä ELY-keskusten kanssa. Kohteissa painottuvat raskaan liikenteen reitit sekä liikenteelliset tarpeet. Maantieteellisesti näitä tieosuuksia on ympäri Suomea.

”Hoitoluokkien korotukset kohdistuvat pääasiassa vähäliikenteiselle verkolle ja näissä on huomioitu raskaan liikenteen tarpeet. Täsmähoitoa ja palveluhiekoituksia kohdistetaan alueen asiakastarpeiden mukaan”, sanoo kunnossapidon ja digitalisaation asiantuntija Otto Kärki.

Kahden miljoonan lisärahoituksella saadaan hoitotasoa nostettua osalla tieverkosta, mutta pidemmän tähtäimen vaikutukset ovat myös työn alla. ”Uudistamme talvihoidon toimintalinjat tänä vuonna ja uusi urakkamalli on käytössä syksyllä 2019 alkavissa urakoissa. Myös digitalisaatio mahdollistaa uudenlaiset avaukset laadun seurannassa ja toimenpiteiden kohdentamisessa”, Kärki kertoo.

Alueellisesti kilometrit jakaantuvat ELY-keskusten alueille seuraavasti:

Uudenmaan ELY 143 km
Varsinais-Suomen ELY 102 km
Pirkanmaan ELY 183 km
Kaakkois-Suomen ELY 77 km
Keski-Suomen ELY 271 km
Pohjois-Savon ELY 137 km
Etelä-Pohjanmaan ELY 117 km
Pohjois-Pohjanmaan ELY 134 km
Lapin ELY 106 km

Katso kartasta tiet, joilla hoitotasoa nostetaan.

Lisätietoa:

Kunnossapidon ja digitalisaation asiantuntija Otto Kärki p. 0295 34 3330

 

 


reaktionapit