Hyppää sisältöön

Tampereen henkilöratapiha -hanke: Hankkeeseen liittyviä pohjatutkimuksia tehdään ratapihalla viikoilla 38-42

Julkaistu 19.9.2022

Viikoilla 38-42 tehdään Tampereen henkilöratapiha -hankkeeseen liittyviä pohjatutkimuksia Tampereen ratapihalla. Työn suorittaa Taratest Oy.

Työt sijoittuvat ratapihalle Väinölänkadun ja Ratapihankadun sekä Lapintien ja Naistenlahdenkadun välisille alueille sekä Ratapihankadulle välillä Erkkilänkatu ̶ Åkerlundinkatu.

Töitä tehdään Tampereen kaupungin myöntämän luvan mukaisesti, myös yöaikaan. Työstä syntyy normaalia rakentamiseen liittyvää meluhaittaa ja mahdollisesti myös pöly- ja tärinähaittaa. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä. Nyt tehtävät pohjatutkimukset liittyvät hankkeen suunnitteluun. Tutkimuksilla selvitetään maaperän laatua ja kalliopinnan sijaintia.

Karttakuva, johon on merkitty Tampereen ratapihalla nyt tehtävien pohjatutkimuksien alue.

Kuvassa punaisella merkittynä alue, jossa kaivuutöitä tehdään. 

Tampereen henkilöratapiha -hankkeen tavoitteena on parantaa Tampereen henkilöratapihan toimivuutta, matkustusmukavuutta ja henkilöjunien huoltoa. Luomme edellytykset Asemakeskuksen kehittämiselle. Hankelaajuuteen kuuluu myös useita vaativia yli- ja alikulkusiltakohteita. Hankkeen rakentamisesta ei ole vielä toteuttamispäätöstä. 

Lisätiedot: 
Väylävirasto

Projektipäällikkö Mikko Heiskanen
P. 029 534 3808
[email protected]

Taratest Oy
Projektipäällikkö Tomi Sahlman
P. 044 418 2296
[email protected]
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.