null
null Talven kaltoin kohtelemien turvalaitteiden kunnossapitotyöt valmistuvat ajallaan myös pohjoisessa

Talven kaltoin kohtelemien turvalaitteiden kunnossapitotyöt valmistuvat ajallaan myös pohjoisessa

Julkaistu 14.06.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Vesiväylien turvalaitteiden kunnostustyöt saadaan päätökseen kesäkuun loppuun mennessä. Vaikka merkkien korjaukset ovat valmistuneet etelässä, Liikennevirasto ohjeistaa vesillä liikkuvia tukemaan navigointiaan merikartoilla.


Toukokuussa Liikennevirasto tiedotti talven kohdelleen vesiväylien turvalaitteita poikkeuksellisen kovakouraisesti. Merellä ja sisävesillä sadat merkit olivat hajonneet, kadonneet tai siirtyneet paikoiltaan. Jokakeväisten kunnostustöiden aloittaminen viivästyi myöhäisen jäidenlähdön seurauksena, mutta työt ovat edenneet vauhdikkaasti ja valmistuvat ajallaan.

Kunnostustöitä tehdään vielä Merenkurkussa ja Perämerellä, sillä pohjoisessa jäiden lähtö kesti pitkälle toukokuuhun. Viimeiset kunnostustyöt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä.

Liikennevirastolla on vesiväylillä yhteensä n. 8 000 kiinteää turvalaitetta ja n. 16 000 viittaa. Tänä keväänä vesiväylillä opastavista viitoista jouduttiin kunnostamaan yli 800. Kevään kunnostustöiden valmistumisesta huolimatta Marko Reilimo kehottaa käyttämään merikarttoja aina navigoinnin tukena. ”Merkkejä voi kadota tai rikkoutua myös kesällä, jonka vuoksi ajankohtaisen merikartan käyttö on ensiarvoisen tärkeää aina vesillä liikuttaessa”, Reilimo muistuttaa. Merimerkkien ikääntymisen myötä kiinteistä turvalaitteista huonokuntoisiksi lasketaan n. 400 kappaletta, joista yli 100 kunnostetaan tänä vuonna.

Valtaosa Suomen viennistä sekä tuonnista kulkee meriteitse ja suomalaiset omistavat jo lähes 1,2 miljoonaa vesikulkuneuvoa. Turvalaitteiden oikea-aikaisilla ja tehokkailla kunnossapitotöillä Liikennevirasto pyrkii varmistamaan turvallisen vesillä liikkumisen kauppamerenkululle sekä vapaa-ajan veneilijöille.