Takaisin

Taluta pyörää rautatieasemien laiturialueilla

Taluta pyörää rautatieasemien laiturialueilla

Julkaistu 17.5.2019

Muistathan, että rautatieasemien laiturialueilla ajoneuvoilla ajaminen, kuten polkupyöräily, on kiellettyä. Ohjeita noudattamalla parannat omaa turvallisuuttasi ja huomioit muut liikkujat.

Kuvassa nainen taluttaa pyörää laiturialueella.

Rautatieasemien laiturialueet ovat tyypillisesti melko kapeita ja niillä liikkuu varsinkin ruuhka-aikoina suuri joukko ihmisiä. Tällaiset paikat eivät sovellu pyöräilyyn, ja siksi laiturialueilla pyörää tulee aina taluttaa.

"Läheltä piti -tilanteita tapahtuu päivittäin, kun ihmiset suhaavat polkupyörillään laiturialueilla. Pyöräily itsessään on kannatettavaa, mutta jokaisella liikkumistavalla on paikkansa. Laitureilla tilaa on vähän ja törmäysvaara on huomattavasti suurempi kuin sellaisilla väylillä, jotka on suunniteltu pyöräilyä varten", toteaa rautatieturvallisuuden johtava asiantuntija Marko Tuominen Väylävirastosta.

Joillekin rautatieasemille on pystytetty kylttejä, jotka muistuttavat pyörän taluttamisesta. Vaikka asemaltasi ei tällaista kylttiä löytyisi, muistathan silti taluttaa pyörääsi. Pyörän taluttaminen on hieno tapa huomioida muut liikkujat. Taluttaminen kannattaa myös pyöräilijän oman turvallisuuden takia. Laitureilla pienikin horjahdus voi johtaa siihen, että pyöräilijä kaatuu raiteille.

Pyöräilyn lisäksi esimerkiksi sähköpotkulaudoilla ajaminen on kiellettyä laiturialueilla. Muista aina laiturialueella liikkuessasi noudattaa erityistä varovaisuutta.

Pidetään laiturialueet esteettöminä

Kesäisin potkulautoja on näkynyt katukuvassa runsaasti varsinkin Helsingissä. Jos kuljet esimerkiksi vuokrattavalla potkulaudalla, ethän jätä sitä koskaan laiturialueelle. Laiturit eivät ole oikeita paikkoja kulkuneuvojen säilytykseen. Laitureille jätetyt kulkuneuvot voivat muun muassa haitata ihmisten kulkemista tai joutua raiteille.

Aiheesta muualla

HSL: Pyörää saa kuljettaa lähijunassa ja metrossa aina kun tilaa on

Traficom: Tietoa sähköisistä liikkumisvälineistä


reaktionapit