Takaisin

Suuren rahtialuksen karilleajo estettiin Suomenlahdella

Suuren rahtialuksen karilleajo estettiin Suomenlahdella

Julkaistu 11.6.2015

Liikenneviraston meriliikenteenohjaus onnistui ehkäisemään suuren rahtialuksen mahdollisen karilleajon Suomenlahdella. 230-metrinen alus oli suuntaamassa kohti matalikkoa, mutta se saatiin meriliikennekeskuksen yhteydenottojen avulla muuttamaan kurssinsa kohti turvallista vesialuetta.

Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskus havaitsi eilen 10.6.2015 iltapäivällä suuren rahtialuksen, joka oli Porvoon eteläpuolella avomerellä suuntaamassa kohti matalikkoa. Heti vaaratilanteen havaitsemisen jälkeen meriliikennekeskus otti yhteyttä alukseen ja ohjasi sen turvallisille vesille, Porkkalan liikennejakovyöhykkeelle. Läheltä piti -tilanteessa ollut alus seilaa mukavuuslipun alla.

Suomenlahden meriliikennekeskus Helsingissä valvoo alusliikennettä Suomen kansallisilla vesialueilla Hangosta itärajalle Santioon sekä kansainvälisillä vesialueilla GOFREP-yhteistyön merkeissä. Suomenlahden alusliikenteen pakollinen ilmoittautumisjärjestelmä (GOFREP) kattaa kansainvälisen merialueen Suomenlahdella ja sitä valvovat Suomi, Viro ja Venäjä yhteistyössä.

Keskus antaa aluksille informaatio-, liikenteenjärjestely-, ja navigointiapupalveluja.


reaktionapit