Hyppää sisältöön

Suomi kävelee ja polkee läpi vuoden

Julkaistu 17.11.2021 8.00

Suomalaiset menevät läpi lumen ja tuiskun, myytti vai fakta? Miten olosuhteet vaikuttavat haluun kävellä ja pyöräillä, kuinka liukastumistapaturmia ehkäistään? Suomi kävelee ja polkee -foorumi 25.11.2021 kokoaa jälleen yhteen kävelystä ja pyöräilystä kiinnostuneet. Foorumin teemana on ympärivuotinen kävely ja pyöräily.

"Kävely- ja pyöräilyväylien hyvä kunnossapito ovat keskeisessä roolissa, kun pyrimme edistämään päästöttömien, aktiivisten liikkumismuotojen osuutta liikenteessä. On tärkeää myös terveyden kannalta, että ihmiset koululaisista senioreihin voivat sujuvasti ja turvallisesti liikkua arjessaan kävellen ja pyöräillen", sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Väyläviraston ja ELY-keskusten talvihoidon toimintalinjat pyrkivät edistämään kävelyä ja pyöräilyä myös talvella. Tämä edellyttää laadukasta jalankulku- ja pyöräilyväylien kunnossapitoa säässä kuin säässä.
"Olosuhteilla on iso merkitys kulkumuodon sujuvuuteen, houkuttelevuuteen ja turvallisuuteen. Laadukkaalla kunnossapidolla Väylävirasto, ELY-keskukset ja kaupungit voivat aidosti vaikuttaa siihen, ovatko kävely ja pyöräily osa talvista matkaketjua", sanoo Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman.

Jalankulun ja pyöräilyn väylille on mahdollista tarjota yhteistyössä kaupunkien kanssa nykyistä korkeampaa palvelutasoa niin sanottujen laatukäytävien avulla. Laatukäytävillä pyritään toteuttamaan yhtenäistä, tienpitäjästä riippumatonta talvihoidon tasoa.

Väyläviraston, liikenne- ja viestintäministeriön ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin yhteinen foorumi pureutuu marraskuun tilaisuudessa kävelyn ja pyöräilyn talvisiin olosuhteisiin. Tilaisuuden aiheita ovat lasten ja nuorten aktiiviset koulumatkat, väylien kunnonhallinnan osallistavat kehittämismenetelmät, liukastumistapaturmien estäminen ja huippuluokan talvikunnossapito.

Foorumi tukee kansallisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteiden toteutumista. Tavoitteena on nostaa kävelyn ja pyöräliikenteen matkamäärää 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2016.

Tilaisuus järjestetään webinaarina torstaina 25.11.2021 klo 10-12.30 ja mukaan ehtii vielä!
Ilmoittautuminen ja ohjelma osoitteessa: https://vayla.fi/-/suomi-kavelee-ja-polkee-foorumi
Foorumin tunniste sosiaalisessa mediassa on #Suomikäveleejapolkee.

Lisätietoja:
asiantuntija, liikennejärjestelmä Maija Rekola, Väylävirasto p. 029 534 3058, maija.rekola(at)vayla.fi
neuvotteleva virkamies Tuuli Ojala, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 0295 342 198, tuuli.ojala(at)gov.fi


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.