Takaisin

Suomenlahdellakin tarvitaan jo jäänmurtajaa

Suomenlahdellakin tarvitaan jo jäänmurtajaa

Julkaistu 28.12.2012

Loppuvuoden säätilanne on muodostanut yhteenliittynyttä ja hyvin tiheää ajojäätä rannikolle Suomenlahden itäosaan. Siksi Liikennevirasto avaa Suomenlahden avustuskauden vuoden vaihteessa. Suomenlahden liikennettä avustamaan lähtee viikonloppuna jäänmurtaja Voima. Alueen ensimmäiset liikennerajoitukset (I, II 2 000 dwt) astuvat voimaan keskiviikkona 2. tammikuuta 2013. Rajoitukset koskevat Haminan, Kotkan ja Loviisan satamia ja päivää myöhemmin myös Porvoota .

Talven ensimmäiset, 10. joulukuuta voimaan tulleet liikennerajoitukset Liikennevirasto antoi Kemin, Tornion ja Oulun satamille. Perämeri alkaa olla kauttaaltaan jäässä ja eteläiset tuulet vaikeuttavat tilannetta lisää.  Perämeren laivaliikennettä on avustamassa tällä hetkellä neljä suurta jäänmurtajaa, suomalaiset Otso ja Kontio sekä kaksi ruotsalaista, Ymer ja Atle, ja lisäksi pienempi Ale Merenkurkussa.

Arviot tulevista liikennerajoituksista ja muuta tietoa talvimerenkulusta löydät osoitteesta www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/talvimerenkulku.


reaktionapit