Takaisin

Suomen ja Venäjän välistä liikennettä pohdittiin seminaarissa

Suomen ja Venäjän välistä liikennettä pohdittiin seminaarissa

Julkaistu 27.9.2012

Liikennevirasto järjesti 21.9. sidosryhmilleen seminaarin teemalla ”Varmistamme yhdessä Suomen ja Venäjän välisen liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden”. Tilaisuuteen osallistui noin 50 rajaliikenteen toimivuuteen keskeisesti vaikuttavaa tahoa.

Seminaarin alustajia olivat Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala, Ulkopoliittisen instituutin tutkija Katri Pynnöniemi, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen, Rajavartiolaitoksen prikaatinkenraali Mikko Kirjavainen, ulkoasiainministeriön lähetystöneuvos Marja Liivala, Venäjän kaupallisen edustuston johtaja Valery Shlyamin sekä Eurofacts Oy:n toimitusjohtaja Anders Blom. Alustukset ovat liitteinä ohessa.  Lisäksi kuultiin johtaja Aimo Eloholman, kokemuksia venäläisestä bisneskulttuurista ja sikäläisistä toimintatavoista.

Seminaarin keskeinen viesti oli, että Venäjä on Suomelle mahdollisuus, johon vastakin kannattaa panostaa. Toimiminen Venäjällä vaatii kuitenkin pitkäjänteistä yhteistyötä, johon suomalaisten toimijoiden kannattaa valmistautua yhdessä ja olla näin selvillä, mitä missäkin on meneillään. 

Seminaarin alustukset:

Pääjohtaja Juhani Tervala, Liikennevirasto
Kansliapäällikkö Harri Pursiainen, LVM
Tutkija Katri Pynnöniemi, Ulkopoliitinen instituutti
Lähetystöneuvos Marja Liivala, UM
Johtaja Valery Shlyamin, Venäjän kaupallinen edustosto 
Toimitusjohtaja Anders Blom, Eurofacts Oy 
Prikaatinkenraali Mikko Kirjavainen, Rajavartiolaitos 


reaktionapit