Takaisin

Sopimus Kehäradan lisätöistä

Sopimus Kehäradan lisätöistä

Julkaistu 14.9.2012

Liikennevirasto tilasi Lemminkäiseltä Kehäradan itäisen suuaukon rakennustyöt syksyllä 2009. Alkuperäisen sopimuksen arvo oli noin 14 miljoonaa euroa. Työ toteutettiin tilaajan suunnitelmien mukaan.

Rakennustyön edetessä kaivannossa havaittiin pohjavesiongelma. Näin ollen aikataulu venyi selvästi ja rakentamisen kustannukset nousivat. Kehäradan projektiorganisaatio neuvotteli pitkään urakoitsijan kanssa kustannusjaosta ja vastuista.  Neuvotteluissa käytettiin ulkopuolisia asiantuntijoita. Koska sopimukseen ei kuitenkaan päästy, siirrettiin asia yhteisellä päätöksellä linjaorganisaatioiden (Liikennevirasto ja Lemminkäinen Infra Oy) ratkaistavaksi. Tarkoituksena oli välttää oikeudenkäynti, joka olisi lisännyt kustannuksia ja edelleen viivästyttänyt aikataulua.

Lemminkäiseltä neuvotteluun osallistuivat Harri Kailasalo ja Jouko Viitala ja Liikennevirastosta Harri Yli-Villamo ja Pekka Petäjäniemi. Lemminkäisellä kehityspäällikkönä työskentelevä Tarja Merikallio ei ollut mukana Kehärataan liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Neuvotteluissa päästiin molempia osapuolia tyydyttävään kompromissiratkaisuun keväällä 2012, jonka mukaisesti Liikennevirasto maksoi Lemminkäiselle lisä- ja muutostöistä 1,85 miljoonaa euroa (sis. alv).

Liikennevirasto toteuttaa Kehärataa yhdessä Vantaan kaupungin kanssa. Liikennevirasto vastaa projektin toteuttamisesta ja tekee sopimukset projektin puolesta. Liikenneviraston projektipäällikkö vaihtui kesäkuussa 2012. Tässä yhteydessä tapahtui valitettava tietokatkos eikä Vantaan kaupunkia informoitu sopimuksesta riittävällä tavalla.

Liikenneviraston selvitys asiasta valmistuu keskiviikkoon 19.9.2012 mennessä.

Lisätietoja: lakiasiainjohtaja Rami Metsäpelto, p. 020637 3018
 


reaktionapit