null
null Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus WhiteNight Lighting Oy:lle

Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus WhiteNight Lighting Oy:lle

Julkaistu 03.02.2020

WhiteNight Lighting Oy sai Väylän vuoden 2019 Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustuksen. Yritys suunnitteli Tärttämäen sillan upean kohdevalaistuksen ja se onnistui nappiin.

Kuva: Tärttämäen sillan kohdevalaistus. Kuvan otti Arto Heiskanen, WhiteNight Lighting Oy.

”Kohdevalaistuksen toteutus ja valaistustekniikka yleensä on harpannut eteenpäin LEDien myötä. Tämän näkee jokainen. Tietysti on mukavaa, että kehittyneet valaistusmenetelmät ovat käytettävissä infrapuolen silloissakin”, valaisee Väylän silta-asiantuntija Antti Rytkönen.

Tärttämäessä uuden LED-valonheitintekniikan käyttö on suunniteltu huolella ja lopputulos on viimeistelty. Käytetyt LED-valonheittimet ovat monipuolisia, vähän virtaa kuluttavia, pitkäikäisiä, tehokkaita ja siten edullisiakin. Ratkaisussa näyttävä valaistus on saatu aikaan myös melko pienellä valonheitinten määrällä, mikä osaltaan helpottaa sen kunnossapitoa tulevaisuudessa. Toivottavasti kohdevalaistuksen käyttö silloissa jatkaa yleistymistään.

Hyvä Idea -tunnustus myönnetään kerran vuodessa. Sen saa yritys, jonka tuotteen, palvelun tai idean takia sillan rakennuttaja säästää rahaa tai aikaa. Kilpailun jurynä on Siltainsinööriverkko. Tunnustus jaetaan sopivasti alan toimijoiden suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa Siltatekniikan päivillä. Nyt ne olivat Sokos Hotel Tornissa 28.-29.1. Tampereella. Osallistujia oli taas yli 200, jo 43. kertaa järjestetty tapahtuma keskittyy siltojen suunnitteluun, rakentamiseen ja kunnossapitoon.