null
null Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus Suomen Rakennusinsinöörien Liitolle

Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus Suomen Rakennusinsinöörien Liitolle

Julkaistu 28.01.2019
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Väylä jakoi vuoden 2018 Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustuksen Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:lle. Palkittu työ oli uusittu Sillanrakennuksen käsikirja.

Liikenneväylien rakentamisessa ja kunnossapidossa käytetään uusinta tietoa. Siltojen osalta uusimman tiedon käyttäminen on nyt aikaisempaa helpompaa. RIL ry:n julkaisema käsikirja Sillat - suunnittelu, toteutus ja ylläpito kokoaa yksiin kansiin siltoihin liittyvää tuoretta tietoa. Kirjassa kuvataan muun muassa nykyaikaiset siltojen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitomenetelmät.

”Käsikirjan edellinen versio oli lähes 30 vuoden takaa, joten päivitys oli enemmän kuin tarpeen. Siinä ajassa maailma ja menetelmät ovat muuttuneet”, kertoo Väylän kehittämispäällikkö Antti Rytkönen.

Käsikirja on suunnattu siltojen suunnittelijoille, rakentajille ja muille asiantuntijoille. Myös opiskelijat voivat käyttää kirjaa oppimateriaalina. Opuksen ovat kirjoittaneet arvostetut suomalaiset sillanrakennuksen asiantuntijat.

Hyvä idea säästää rahaa ja aikaa

Väylä jakaa Sillanrakentamisen Hyvä Idea -tunnustuksen vuosittain. Tunnustus myönnetään yritykselle tai organisaatiolle, jonka idean, tuotteen tai palvelun avulla Väylä ja ELY-keskukset voivat säästää aikaa tai rahaa. Voittajan valitsee Väylän ja ELY-keskusten siltainsinööriverkko.

Kuva: Siltatekniikan päivien tunnelmia.

Hyvä idea -tunnustus jaetaan tyypillisesti Väylän järjestämillä Siltatekniikan päivillä. Tänä vuonna tapahtuma pidettiin Tampereella Sokos Hotel Tornissa 22.-23.1.2019. Siltatekniikan päivät ovat silta-alan suurin tapahtuma Suomessa.

Tapahtumassa käydään läpi suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon tärkeitä ja ajankohtaisia kysymyksiä. Tänä vuonna näitä asioita oli ratkomassa yli 200 henkilö. Mukana oli muun muassa suunnittelijoita, urakoitsijoita, materiaalitoimittajia, rakennuttajia sekä muita sillanrakennusalan toimijoita. Tapahtuma oli järjestyksessään 42., ja sen järjestelyistä vastasi Betoniyhdistys ry.