Takaisin

Sähkö kytketään ratajohtoihin Vaasan radalla lokakuun lopussa

Sähkö kytketään ratajohtoihin Vaasan radalla lokakuun lopussa

Julkaistu 17.10.2011

25 000 voltin jännite kytketään ratajohtoihin rataosuudella Seinäjoki–Vaasa maanantaina 31.10.2011 klo 7.00. Sähköistetyn radan läheisyydessä liikuttaessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Johtimien ja niitä kannattavien putkirakenteiden koskettaminen tai lähestyminen jotakin esinettä ojentamalla on ehdottomasti hengenvaarallista. Rautatiealueella liikkuminen, matkustajalaitureita ja muita luvallisia kulkuteitä lukuun ottamatta, on vaarallista ja sakon uhalla kielletty.

  • Autoilijat ja tiellä liikkuvat nosturien kuljettajat
    Huolehtikaa, että kuorma tai nosturin puomi ei sähköradan tasoristeyksessä ylitä tieliikenneasetuksen sallimaa korkeutta.
  • Vanhemmat
    Korostakaa lapsillenne rautatiealueen vaaroja. Pylväisiin ja vaunujen katolle kiipeäminen tai keppien, rautalankojen tai narujen heittäminen tai ojentaminen johtimia tai niitä kannattavia rakenteita kohti maasta tai radan yli kulkevilta ylikulkusilloilta on hengenvaarallista.

Liikennevirasto on toteuttanut Seinäjoki–Vaasa-radan sähköistyksen vuosina 2010–2011. Työt 78 kilometrin mittaisella rataosuudella aloitettiin toukokuussa 2010 ja nyt käynnissä on viimeistelyvaihe. Rata avataan sähköistetylle liikenteelle joulukuun alussa.


reaktionapit