Hyppää sisältöön

Riihimäen ja Tampereen välisessä junaliikenteessä katkoja viitenä viikonloppuna marras–joulukuussa

Julkaistu 25.09.2018

Riihimäen ja Tampereen välisessä junaliikenteessä on turvalaitetöistä johtuvia katkoja viitenä perättäisenä viikonloppuna viikoilla 45–49. Katkot alkavat perjantain ja lauantain välisinä öinä kello 04.00 ja kestävät kerrallaan 24 tuntia. Katkojen aikana radalla pystytään ajamaan vain osa kaukojunista ja yksittäisiä tavarajunia.

Liikennevirasto uusii Riihimäen ja Tampereen välisen rataosan turvalaitteita marras- ja joulukuun aikana. Turvalaitetöistä johtuen Liikennevirasto joutuu sulkemaan Riihimäen ja Tampereen välisen radan tai osia siitä junaliikenteeltä 24 tunnin ajaksi viitenä peräkkäisenä viikonloppuna. Katkot koskevat matkustaja- ja tavaraliikennettä.

"Rataosan turvalaitteet ovat tulleet elinkaarensa päähän ja ne täytyy uusia. Turvalaitteiden käyttöönotosta koituu hetkeksi haittaa, mutta sitäkin enemmän hyötyä pitkällä aikavälillä. Uusien turvalaitteiden myötä Tampereen ja Riihimäen välisen rataosan liikenne tulee olemaan nykyistä sujuvampaa ja vähemmän häiriöherkkää", kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Lehtola.

Turvalaitteiden uusiminen ei sotke arkipäivien työmatkaliikennettä

Turvalaitteiden uusimista ei ole mahdollista tehdä ilman jonkinlaisia katkoja junaliikenteelle. Työstä aiheutuvat katkot on ajoitettu tarkoituksella viikonlopuille.

”Turvalaitteiden uusimiset tehdään koko maan vilkkaimmalla rataosalla. Suunnittelimme liikenteen järjestelemistä yhdessä Liikenneviraston kanssa niin, että runsas työmatkustaminen kärsisi vähiten. Lauantai on viikon hiljaisin matkustuspäivä, joten liikenteen muutokset vaikuttavat huomattavasti pienempään määrään asiakkaita kuin arkipäivän työmatkaliikenteessä. Järjestämme vaihtoehtoisia bussikuljetuksia näille lauantaipäiville”, kertoo VR:n kaukoliikenteen suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Töiden ajoitusta viikonlopuille puolsivat myös arviot siitä, miten kauan työn tekemisessä kestäisi ilman katkoja.

"Punnitsimme VR:n kanssa erilaiset vaihtoehdot ja päädyimme siihen, että viikonloppuisin tehtävät turvalaitetyöt katkoineen haittaavat ihmisten ja tavaroiden liikkumista vähiten. Nyt saamme urakan valmiiksi viidessä viikossa ja haittaa on lähinnä viikonloppuisin. Ilman tällaisia katkoja työhön menisi 14 viikkoa, ja koko sen ajan junaliikenteelle koituisi pienempää ja suurempaa haittaa", Liikenneviraston Juha Lehtola kertoo.

Varaudu junaliikenteen poikkeuksiin

Junaliikenteessä tulee olemaan poikkeuksia viikkojen 45–49 viikonloppuina. Eniten katkot vaikuttavat Riihimäen ja Tampereen välisen rataosan kautta kulkevaan liikenteeseen.

"Teemme parhaamme, jotta junaliikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Käytännössä rata voidaan kuitenkin avata katkon aikana vain osalle kaukojunista ja yksittäisille tärkeille tavarajunille", kertoo Liikenneviraston rautatieasiantuntija Juha Kröger.

Turvalaitteiden käyttöönoton alkuvaiheet voivat lisäksi aiheuttaa jonkin verran myöhästymisiä junille.

Katkojen aikataulut

Riihimäen ja Tampereen välisen rataosan katkot tapahtuvat seuraavan aikataulun mukaisesti.

La 10.11. kello 04:00 – Su 11.11. kello 04:00

La 17.11. kello 04:00 – Su 18.11. kello 04:00

La 24.11. kello 04:00 – Su 25.11. kello 04:00

La 01.12. kello 04:00 – Su 02.12. kello 04:00

La 08.12. kello 04:00 – Su 09.12. kello 04:00

Tiedot bussikuljetuksista ja poikkeusaikatauluista löytyvät VR:n sivuilta: http://www.vr.fi/rita

Lisätietoa

Projektipäällikkö Juha Lehtola,
Liikennevirasto,
puh. 029 534 3892
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta