Takaisin

Ratahanke Seinäjoki–Oulu: Härmän asema-alue parannetaan ainutlaatuisessa yhteistyössä

Ratahanke Seinäjoki–Oulu: Härmän asema-alue parannetaan ainutlaatuisessa yhteistyössä

Julkaistu 01.07.2016

Kauhavan kaupunginvaltuusto teki myönteisen päätöksen Härmän asema-alueen rakennustöiden aloittamisesta. Härmän liikennepaikka rakennetaan yhteistyössä Liikenneviraston ja Kauhavan kaupungin kanssa. 

Liikennepaikan suunnittelu ja rakentaminen on vaatinut monelta taholta vuoropuhelua ja sitoutumista.  Liikennevirasto vastaa rakennuttamisesta sovittamalla työn Seinäjoki—Oulu -ratahankkeeseen. Kaupunki vastaa rakentamistöiden kustannuksista. Lisäksi toimivan liikennepaikan rakentamiseksi VR on sitoutunut pysäyttämään junan uudelle liikennepaikalle kesäkausina vuosina 2017–2019. Toimintatapa, jossa Liikennevirasto, kaupunki ja liikennöitsijä tekevät yhteistyötä, on uusi ja ainutlaatuinen.

Härmän asema-alueen rakennustyöt alkavat heti urakkasopimuksen allekirjoituksen jälkeen heinäkuun alussa. Töiden on määrä valmistua lokakuussa 2016. Junaliikenne uudella henkilöliikennepaikalla alkaa kesällä 2017. Uusi liikennepaikka tuo mahdollisuuksia niin kaupungille kuin alueen yrittäjillekin sekä asukkaille.

Lisätietoja:                                    

projekti-insinööri Seppo Paukkeri, Liikennevirasto, p. 029 534 3361, seppo.paukkeri@liikennevirasto.fi

 

Seinäjoki–Oulu-radan parantaminen lyhentää matka-aikoja, mahdollistaa junaliikenteen lisäämisen ja vähentää sen häiriöherkkyyttä. Akselipainon nosto parantaa tavaraliikenteen tehokkuutta. www.liikennevirasto.fi/skol, www.facebook.com/seinajokioulu