Hyppää sisältöön

Rata-alueelle ei ole asiaa – raakapuun kuormauspaikatkin jätettävä rauhaan

Julkaistu 2.6.2023 12.37

Viime aikoina on tehty erityisen paljon havaintoja luvattomasta liikkumisesta raakapuun kuormauspaikoilla eri puolilla Suomea. Väylävirasto muistuttaa, että liikkuminen raiteilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on vaarallista ja kiellettyä myös laissa. Rata-alueen läpi ei saa oikaista.

Rautateiden varsilla sijaitsee useita raakapuun kuormauspaikkoja ympäri Suomen. Kuten itse rautatiellä, myös kuormausalueella on luvaton liikkuminen paitsi kiellettyä myös vaarallista.

”Esimerkiksi Kainuussa saatetaan lapsia päiväkotiin ratapihan läpi. Alueella liikkuu raskasta kalustoa, joita ei välttämättä huomaa puukasojen takaa eivätkä kuljettajat välttämättä huomaa luvattomia kulkijoita”, muistuttaa Väyläviraston asiantuntija Kimmo Tiainen.

Kainuun lisäksi luvatonta liikkumista on ollut erityisen paljon Petäjävedellä ja Suolahdella, mutta ongelma koskettaa myös muita kuormauspaikkoja, kuten viime aikoina esimerkiksi Saloa, Turkua ja Lapinlahtea.

”Yrittäjät tekevät jatkuvasti havaintoja ulkopuolisista liikkujista kuormausalueilla. Läheltä piti -tilanteita syntyy valitettavan usein”, Tiainen sanoo.

Rautatien ja raakapuun kuormausalueiden vaaroista kannattaa keskustella lasten ja nuorten kanssa niin kotona kuin koulussakin. Keskusteluvinkkejä löydät Väyläviraston verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Kimmo Tiainen
Asiantuntija, rautateiden raakapuun kuormausalueiden isännöinti
Väylävirasto
p. 029 534 3343
[email protected]

Katso myös:

Miksi rautatiellä ei saa liikkua?

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta