Hyppää sisältöön

Porin ja Mäntyluodon väliltä poistetaan kaksi tasoristeystä perusparannushankkeen yhteydessä

Julkaistu 27.8.2021 11.23

 

Porin ja Mäntyluodon välillä on yhteensä 22 tasoristeystä 16 kilometrin matkalla. Tasoristeyksiä perusparannetaan syksyn aikana. Osana perusparannushanketta Porista poistetaan Vantalan ja Rantakulmantien tasoristeykset. Tasoristeysten poistamisella parannetaan liikenneturvallisuutta.

Väyläviraston hankkeessa perusparannetaan rataa noin 16 kilometrin matkalta Porin ja Mäntyluodon välillä. Rataosuudella on tasoristeyksiä melko tiheästi, paikoin jopa alle kilometrin välein. Porin ja Mäntyluodon väliseltä radalta poistetaan Vantalan ja Rantakulmantien tasoristeykset. Muille rataosan tasoristeyksille tehdään korjaustöitä peruskorjauksen edetessä.

Vantalan ja Rantakulmantien tasoristeysten korvaavat reitit radan pohjoispuolella kulkevat Raumanjuovantien kautta. Nyt poistettavien tasoristeysten välissä oleva Kruuti-Jussin tasoristeys säilyy jalankulun ja polkupyöräilyn reittinä. Vantalan ja Rantakulmantien tasoristeysten poistot tehdään syyskuun aikana ja korvaavat katuyhteydet ovat jo valmiina. Tasoristeysten käytöstä ja töiden aiheuttamista liikennehaitoista tiedotetaan tarkemmin tasoristeyskohtaisesti.

”Tasoristeykset aiheuttavat suurimman turvallisuusriskin rautateillä”, kertoo projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta. Rataosan laajempi tasoristeysten turvallisuuden parantamissuunnittelu on tavoitteena käynnistää vielä tänä vuonna yhteistyössä Porin kaupungin kanssa.

Ensisijaisesti lisätietoja antaa:

Tasoristeysten muutokset ja työmaajärjestelyt: Maija Lavapuro, rakennuttajakonsultti Welado Oy, puh. 040 866 1868, [email protected]

Muut lisätiedot:

Hankkeen projektipäällikkö: Mikko A. Heiskanen, Väylävirasto, puh. 029 534 3808
Katujärjestelyt: Porin kaupunki

Lisää hankkeesta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.