Hyppää sisältöön

Pori–Mäntyluoto-radan perusparannustyöt alkavat ratasillan paalutustöillä

Julkaistu 3.6.2021 14.00

 

Pori–Mäntyluoto-radan perusparannushankkeeseen liittyvät työt ovat käynnistymässä. Lattomerenojan eli Suntinojan ratasillan uusiminen alkaa työsillan paalutustöillä. Perusparannushankkeen aikana uusitaan myös radan päällysrakenne ja parannetaan tasoristeysturvallisuutta. Hanke valmistuu vuoden 2021 aikana.

Lattomerenojan eli Suntinojan ratasillan viereen rakennetaan työsilta helpottamaan varsinaisen ratasillan rakentamista. Työsillan lisäksi työmaalle rakennetaan siirtorata, jota pitkin uusi ratasilta siirretään paikoilleen. Työsillan ja siirtoradan paalutukset alkoivat 31.5. ja kestävät noin kaksi viikkoa. Uuden ratasillan porapaalutustyöt tehdään alustavien suunnitelmien mukaan 21.6.–24.6. klo 7–20. Lyöntipaalutuksia tehdään 3.7.–4.7. la klo 9–24 ja su klo 9–20.

Työsillan ja siirtoradan ansiosta liikennöinti radalla voi jatkua normaalisti rakennustöiden ajan. Uusi ratasilta siirretään paikoilleen syyskuussa. Uuden sillan valmistuttua työsilta ja siirtorata puretaan pois. Urakka valmistuu marraskuun aikana. 

Pehmeä maaperä vaatii jopa 35 metrin mittaiset teräspaalut

Paalutustyössä käytetään paalutuskonetta, joka lyö maahan teräspaaluja. Rakennettavien siltojen riittävän kantokyvyn turvaamiseksi paalut täytyy iskeä noin 35 metrin syvyyteen.

”Suunnitteluvaiheen mittauksissa todettiin, että maaperä on pehmeää ja kova maa tavoitetaan vasta noin 35–40 metrin syvyydessä. Paalutustöistä aiheutuu tilapäistä meluhaittaa ympäristöön, joten pyrimme tekemään työt arkisin ja päiväsaikaan”, kertoo projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta.

Porin kaupunki on hyväksynyt ilmoituksen tilapäistä melua aiheuttavasta toiminnasta. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Lisätiedot:

Mikko Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3808, [email protected]
Timo Hirvasmaa, työpäällikkö, Kreate Oy, puh 040 062 7461, [email protected]

Lisää hankkeesta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.