Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtaja pidätetty virasta tutkinnan ajaksi

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtaja pidätetty virasta tutkinnan ajaksi

Julkaistu 20.6.2013

Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on päättänyt nostaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylijohtajana ja samalla keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen päällikkönä toimivaa Matti Räinää vastaan syytteen tämän väitetystä menettelystä virkamatkalla Meksikossa. Syyttäjä on vaatinut rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja petoksesta.

Virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta tehtävien hoitamiseen. Päätöksen virantoimituksesta pidättämisestä tekee nimittävä viranomainen, eli tässä tapauksessa Liikennevirasto.

Liikennevirasto katsoo, että Räinään kohdistettu rikossyyte vaikuttaa hänen edellytyksiinsä hoitaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen päällikön tehtävää. Tämän vuoksi Liikennevirasto on päättänyt pidättää Räinän virantoimituksesta vastuualueen päällikön tehtävän osalta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö tekee päätöksen ylijohtajan tehtävän keskeyttämisestä rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi.


reaktionapit