Hyppää sisältöön

Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan pyöräteitä kartoitetaan mobiilipelillä

Julkaistu 29.6.2023 8.45

Väylävirasto toteuttaa heinäkuussa joukkoistetun pyöräteiden kuntokartoituksen Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kuntalaiset pääsevät tienaamaan rahaa kuvaamalla pyöräteiden vaurioita Crowdsorsa-sovelluksella.

kuvituskuva.-kuva-crowdsorsa.jpg

Kartoitustapahtuma käynnistyy lauantaina 15.7. kello 10.00 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu puhelimeen ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Väyläviraston pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

”Peli päättyy, kun Pirkanmaan 400 kilometrin ja Pohjois-Pohjanmaan 720 kilometrin pyörätieverkot on saatu kartoitettua. Tempaus tarjoaa ihmisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos pyöräilemään sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa”, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Tärkeää tietoa rahoituksen kohdentamiseksi

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin Väylävirasto saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

”Aiemmat kokemukset Pirkanmaan kartoituksista ovat olleet hyviä, joten halusimme laajentaa Crowdsorsan käyttöä myös Pohjois-Pohjanmaalle. Pelin avulla saamme tietoa siitä, miten voimme parhaiten hyödyntää päällystystöihin varattua rahoitusta”, toteaa Väyläviraston projektipäällikkö Susanna Suomela.

Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan pyörätiekartoitusten tarkempiin ohjeisiin ja kartoituksen kohteena oleviin pyöräteihin pääset tutustumaan jo etukäteen Crowdsorsa-sovellukseen luoduista tehtävistä.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen. Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Susanna Suomela, Väylävirasto
p. 0295343271
[email protected]

toimitusjohtaja Toni Paju, Crowdsorsa
p. 050 322 6263
[email protected]

Liitteet