Takaisin

Pelastusharjoitus Lohjalla 11. ja 20. syyskuuta siirtää liikenteen moottoritieltä kiertotielle

Pelastusharjoitus Lohjalla 11. ja 20. syyskuuta siirtää liikenteen moottoritieltä kiertotielle

Julkaistu 3.9.2012

Lakisääteiset pelastusharjoitukset 11. ja 20. syyskuuta klo 10–14 sulkevat Turun moottoritien (valtatie 1) Nummen ja Karnaisten liittymien väliltä.  Harjoituspaikkana on Karnaisten tunneli Muurlan ja Lohjan välisellä alueella.  Liikenne Saukkolan liittymän ja Nummen eritasoliittymän välillä ohjataan harjoituksen ajaksi vanhalle ykköstielle.

Turusta päin Helsingin suuntaan ajava liikenne ohjataan harjoituksen ajaksi Nummen eritasoliittymästä (numero 21) kiertotielle. Turun suuntainen liikenne puolestaan ohjataan Saukkolan liittymästä (25) vanhalle valtatielle 1 eli  tielle 110, mutta ei kuitenkaan kokonaisuudessaan. Siksi Turun suuntaan ajavilta toivotaan erityistä valppautta oikean liittymän valinnassa.   Helsingistä päin Lohjalle voidaan kuitenkin koko ajan ajaa normaalisti. Harjoitus sulkee Turun moottoritien Nummen ja Karnaisten (22) eritasoliittymien väliltä.

Lakisääteisessä harjoituksessa pelastus-, poliisi- ja liikenneviranomaiset harjoittelevat erilaisten tunneleissa mahdollisten onnettomuustilanteiden varalle pelastamista ja keskinäistä yhteistoimintaansa.  Harjoitustilanteet pyritään tekemään mahdollisimman toden tuntuisiksi, niin harjoiteltavat pelastusreitit kuin onnettomuustilanteet. Siksi harjoitusalueen tiet suljetaan liikenteeltä molempiin suuntiin ja liikenne ohjataan kiertotielle. Suljettuna olevilta osuuksilta ohjaavat kiertotielle liikenteenohjaajat ja opastetaulut. 

Harjoitukseen osallistuvat vaikutusalueiden pelastuslaitokset, poliisi, Liikennevirasto, Uudenmaan ELY-keskus, sekä alueelliset kunnossapitotoimijat. Harjoitus vaikuttaa myös alueen joukkoliikenteeseen. 

Median edustajilla on halutessaan mahdollisuus seurata 11.syyskuuta harjoitusta paikan päällä sopimalla tutustumiskäynnistä Tieyhtiö Ykköstien edustajan kanssa.
 


reaktionapit