Hyppää sisältöön

Päijänteen Tehinsilmän ja Judinsalon sektoriloistot muutetaan apuloistoiksi

Julkaistu 24.06.2020

Päijänteellä sijaitsevat Tehinsilmän ja Judinsalon sektoriloistot muutetaan tänä kesänä loistoiksi, joissa on ympäri näköpiirin näkyvä valo/keltainen valo joka suuntaan. Muutoksella pyritään parantamaan vesilläliikkujien turvallisuutta.

Muutettavat sektoriloistot on osin toteutettu vanhentuneella tekniikalla, joka on tullut käyttöikänsä päähän. Vanhentuneesta tekniikasta johtuen valojen toiminnassa on ollut katkoksia ja valosektoreissa on ollut virheitä.

"Tilanteen korjaamiseksi ja vesilläliikkujien turvallisuuden parantamiseksi Tehinsilmän ja Judinsalon tekniikka uusitaan ja erivärisistä sektoroinneista luovutaan. Loistot näyttävät jatkossa keltaista valoa joka suuntaan", kertoo vesiväylänpidon asiantuntija Heikki Paukkeri Väylävirastosta.

Loistokojut, joihin valot ovat asennettu, säilyvät ulkonäöltään samanlaisina kuin ennen. Uudet loistot varustetaan sähkönsä aurinkopaneeleista saavilla LED-valoilla, jolloin loistojen toimintavarmuus paranee.

Muutostyöt on tarkoitus tehdä kesän aikana. Ensimmäisenä muutokset tehdään Tehinsilmän loistoon, joka alkaa vilkkua keltaista valoa jo kesäkuussa aiemman punaisen, vihreän ja valkoisen sektorivalon sijasta.

Sektoriloisto on loisto, jossa on useita värillisiä tai myös pimennettyjä sektoreita. Valon väri opastaa vesilläliikkujaa kohti turvallista väylää.

Lisätietoa

Vesiväylänpidon asiantuntija Heikki Paukkeri,
[email protected]

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.