Pääsiäisliikenne maanteillä rauhallista

Julkaistu 4.4.2012

Pääsiäiseksi ei ole odotettavissa suuria ruuhkia maanteillä. Liikenne jonoutuu paikoin kiirastorstaina ja toisena pääsiäispäivänä maanantaina. Ajokelien odotetaan olevan normaalit ja talviset, joten autossa kannattaa pitää talvirenkaat.

Ennusteiden mukaan pääsiäisen alla tulee pieniä yksittäisiä sadekuuroja eri puolilla Suomea. Perjantaille odotetaan lumisadetta, joka leviää aamupäivän aikana Etelä- ja Keski-Suomessa.

Pääsiäisen viettoon lähdetään perinteisesti torstaina kello 14–19 ja perjantaina aamupäivällä. Paluuliikenne ajoittuu sunnuntaille ja maanantaille. Liikenteen vilkkaus on lähes kesäviikonloppujen tasoa. Pahoja ruuhkia ei kuitenkaan ole odotettavissa, ellei onnettomuuksia satu, sillä pääsiäismatkustus jakaantuu eri päiville.

Liikenne jonoutuu torstaina ja maanantaina paikoin, mutta nopeus laskee vain 5–10 kilometriä tunnissa. Vilkkain menoliikenne suuntautuu torstaina iltapäivällä pääkaupunkiseudulta pohjoiseen valtatietä 3 Tampereelle ja valtatietä 4 Lahteen. Liikennevirta on suurimmillaan kello 15–16. Paluuliikenteeseen ei tule merkittäviä ruuhkahuippuja. Valtatiellä 4 Lahdesta Helsinkiin liikenne on vilkkaimmillaan maanantaina kello 15–18.

Aja rauhassa ja säästä

Pääsiäismatkaa ei kannata tehdä kiireessä. Ajamalla rauhallisesti säästät sekä rahaa että hermoja. Kun pidät ajonopeutesi tasaisena, voit säästää polttoainekuluissa 15–20 prosenttia, ja joka viides satakilometrisesi on ilmainen.

Liikennevirasto tiedottaa pääsiäisliikenteestä ja ajokelistä radion kautta. Ajantasaiset kamerakuvat sekä keli-, kelirikko-, häiriö- ja tietyötiedot näkyvät ympäri vuorokauden Liikenneviraston internetsivuilla osoitteessa www.liikennevirasto.fi/alk ja YLEn tekstitelevision sivuilla 410–417. Kiireellisistä teiden kunnon ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa ympäri vuorokauden Tienkäyttäjän linjalle, p. 0200 2100 (paikallisverkkomaksu).


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta