null
null Pääradan ratatyöt aiheuttavat myöhästymisiä junaliikenteelle – tilanne helpottuu marraskuun lopussa

Pääradan ratatyöt aiheuttavat myöhästymisiä junaliikenteelle – tilanne helpottuu marraskuun lopussa

Julkaistu 03.11.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Helsingin ja Tampereen välillä on meneillään runsaasti erilaisia ratahankkeita. Näiden ohessa tehdään myös täsmällisyyttä parantavia kunnossapitotoimenpiteitä, jolloin rataosan työkuormitus on korkea ja turvallisuuden vuoksi tarvitaan nopeusrajoituksia. Tilanne normalisoituu marraskuun lopussa.

Kaksi raidetta, niiden välissä sepeliä ja ratapölkkyjä. Taustalla VR:n vihreävalkoinen juna.
”Tällä hetkellä on käynnissä suuri määrä ratahankkeita osuudella Helsinki-Tampere”, kertoo ratatyökoordinaattori Juha Kröger Liikennevirastosta.

”Niistä aiheutuvat liikennehaitat on huomioitu ennakkosuunnittelussa, jotta haitat jäävät vähäisiksi. Mutta koska samalla rataosalla tehdään myös akuutteja rataverkkoa parantavia kunnossapitotöitä, nopeusrajoitusten määrä nousee hetkellisesti työsuorituksen aikana. Rataosan täsmällisyys paranee, kun työt sadan tehtyä”, Kröger jatkaa.

Pääradan työt tehdään lähes poikkeuksetta junaliikenteen ehdoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että junaliikennettä ei keskeytetä ratatyön vuoksi, vaan työt jatkuvat koko ajan. Nopeusrajoituksilla eli ratatyöpaikan hitaammalla ohittamisella taataan junamatkustajille ja ratatyöntekijöille turvalliset olosuhteet. Rajoitusten lisäksi useampi raiteisella pääradalla on paikoitellen osa raiteista pois käytöstä, jolloin rataosan liikenne sovitetaan käytössä oleville raiteille.

Tilanteen aiheuttamat myöhästymiset henkilökaukoliikenteessä ovat keskimäärin 5-10 minuuttia. Lähijunaliikenteeseen vaikutukset eivät ulotu.

Nopeusrajoituksia päästään purkamaan marraskuussa, jolloin suunnitellut työt saadaan valmiiksi.

Helsinki-Tampere on rataverkon vilkkaimmin liikennöity osuus, jonka häiriöherkkyys on suuri. Tällä rataosalla liikennöi päivittäin 130 junaa ja pääkaupunkiseudulla lisäksi noin 1000 lähijunaa.

Lisätietoja:
ratatyökoordinaattori Juha Kröger, p. 029 534 3853 tai [email protected]
kunnossapidon aluepäällikkö Länsi-Suomi Veli-Matti Hirvonen, p. 029 534 3882 tai [email protected]