Hyppää sisältöön

Päällystystyöt alkavat Vt 4 Hartola-Oravakivensalmi -hankkeella maanantaina 27.5

Julkaistu 23.5.2024 8.00

Valtatiellä 4 aloitetaan Hartola-Oravakivensalmi -hankkeeseen kuuluvan viimeisen päällystekerroksen toteuttaminen. Työt aiheuttavat merkittävää liikennehaittaa.
 
Hanke valmistui loppukesästä 2023 yhtä päällystekerrosta vajaana. ”Touko- ja kesäkuun aikana toteutetaan suunnitelman mukaisesti hankkeen viimeiset työt eli kovaa kulutusta kestävä asfalttikerros tiemerkintöineen. Työt käynnistyvät nykyisen päällysteen muutamien paikalliskohteiden korjauksilla ja edelleen uuden päällysteen levittämisellä. Päällystys aloitetaan Oravakivensalmelta ja työt etenevät siitä kohti etelää aina Vuorenkyläntien liittymään saakka”, kertoo projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen.
 
Työt käynnistyvät 27.5. alkaen ja pääosa töistä toteutetaan ilta- ja yöaikaan. Osa töistä ajoittuu mahdollisesti myös päiväsaikaan ja kaikilla töillä on säävaraus. Koko työmaa-alueella Vuorenkyläntien liittymän ja Oravakivensalmen sillan välillä lasketaan yleisesti nopeusrajoitus 80 km/h ja työkohteiden mukaan kohteessa on rajoituksena 50 km/h. Töiden ajaksi työskentelykaista suljetaan ja liikenne ohjataan liikennevaloin ajosuunta vuorotellen vapaana olevan kaistan kautta työkohteen ohi. Työmaalla on käytössä saattoauto liikennevalo-ohjauksen yhteydessä.

Urakka-alueen ohituskaistaosuudella liikenne ohjataan aina vapaan kaistan kautta työkohteen ohi, mutta näiltäkin osin viivästyksiin kannattaa varautua matka-aikoja suunnitellessa. Päällystöiden lisäksi tehdään myös ajoratamerkintöjä ja piennarmurskeiden levityksiä. Kaikki päällystystyöt pyritään saamaan valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä.
 
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen
p. 029 534 3563
[email protected]