null
null Pääjohtaja Vehviläinen: Liikenneverkon rahoituksen uudistaminen avaa uudenlaiset ja joustavat mahdollisuudet väylien kehitykselle

Pääjohtaja Vehviläinen: Liikenneverkon rahoituksen uudistaminen avaa uudenlaiset ja joustavat mahdollisuudet väylien kehitykselle

Julkaistu 18.04.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää valmistelun liikenneverkon kehittämisen ja rahoituksen uudistamiseksi. Hankkeen aikana selvitetään voisiko valtion liikenneverkon ylläpidosta ja kehittämisestä vastata valtionyhtiö. Valmistelun tavoite on, että valtionyhtiö voisi aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

- Suunniteltu muutos avaa uudenlaiset ja joustavat mahdollisuudet väylien kehitykselle. Tällä uudistuksella saisimme pitkäjänteisyyttä liikenneverkon ylläpidon ja investointien rahoittamiseen, sanoo Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen.
 

- Liikenneviraston väylien hoidon, kehittämisen ja ylläpidon tehtäviä suunnitellaan siirrettäväksi perustettavaan valtion yhtiöön. Tavoitteena on jatkossakin turvallinen ja toimiva liikenneverkko. Me Liikennevirastossa tuemme hankkeen valmistelua ja jatkamme sillä välin perustehtävämme hoitamista normaaliin tapaan, toteaa pääjohtaja Vehviläinen.

LVM: Valmistelu valtion liikenneverkon kehittämiseksi käynnistyy