null
null Nyt myös meriliikenteen tiedot Liikennetilanne-palvelussa

Nyt myös meriliikenteen tiedot Liikennetilanne-palvelussa

Julkaistu 22.02.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikenneviraston ylläpitämästä Liikennetilanne-palvelusta löytyvät nyt myös meriliikenteen tiedot. Meriliikenteen tietojen lisäyksen myötä kaikkien väylämuotojen tiedot ovat katsottavissa havainnollisesti kartalta.

Meriliikenteen tiedot sisältävät Liikenneviraston julkaisemat varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista. Laivaliikenteestä kiinnostuneet pääsevät katsomaan Liikennetilanne-palvelusta aluksen nimen ja saapumis- ja lähtöajan lisäksi myös aluksen kotimaan sekä edellisen ja seuraavan käyntisataman.

Tieliikenteen osalta Liikennetilanne-palvelusta löytyy tuttuun tapaan esimerkiksi tietoja tieliikenteen häiriöistä, tietöistä ja ajokelistä sekä kelikameraverkoston kuvia. Kartalta on katsottavissa myös liikennemäärät koko maasta automaattisten mittauspisteiden kohdilta sekä ruuhkatiedot Helsingin seudulta. Junaliikenteen osalta Liikennetilanne-palvelusta saa tietoa lähi- ja kaukoliikenteen asemakohtaisesta täsmällisyydestä ja aikatauluista.
    
Liikennetilanne-palvelussa esitetyt tiedot saadaan Liikenneviraston tietojärjestelmistä, tiesää- ja liikenteen mittausjärjestelmistä, liikenteenohjausjärjestelmistä sekä yhteistyöverkostolta, kuten poliisilta, urakoitsijoilta, aluehälytys-/hätäkeskuksilta, tiepalvelulta ja muilta tienpitäjiltä.

Lisätiedot:
Kartta- ja paikkatietoasiantuntija Mikko Hovi, Liikennevirasto, puh. 029 534 3463

Liikennetilanne-palvelu