Hyppää sisältöön

Naantalin liikennepaikan ratasuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa 14.5.

Julkaistu 8.5.2024 12.57

 

Naantalin liikennepaikkaa kehitetään liikennettä paremmin palvelevaksi. Hankkeessa on edetty ratasuunnitelman esittelyvaiheeseen. Suunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa Naantalissa tiistaina 14.5. klo 17.30. 

Naantalin liikennepaikkaa käytetään tällä hetkellä ainoastaan tavaraliikenteen kuljetuksiin, eikä huonokuntoinen ratapiha täytä tekniikaltaan nykypäivän vaatimuksia.

”Naantalin ratapihan raiteet ovat huonossa kunnossa ja niiden geometriassa on parannettavaa. Ratasuunnitelmassa suunnitellaan liikennepaikan kokonaisvaltainen uudistus aina turvalaitteista radan päällysrakenteisiin asti”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Erkki Mäkelä.

Naantalin liikennepaikan ratasuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 14.5. kello 17.30 alkaen Naantalin kaupungintalon valtuustosalissa, osoitteessa Käsityöläiskatu 2. 

Kaikki hankkeesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita yleisötilaisuuteen, jossa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Yleisötilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Ratasuunnitelman arvioidaan valmistuvan 2024 loppuun mennessä

Ratasuunnitelman laatiminen edistyy aikataulun mukaisesti. Suunnittelussa on käyty läpi eri vaihtoehtoja, joiden perusteella alueen ratkaisut ovat alkaneet hahmottumaan. Suunnittelun lähtötiedoiksi alueella on tehty pohjatutkimuksia maaperäolosuhteiden selvittämiseksi sekä rakenteiden perustamistapojen määrittämiseksi.

”Naantalin rautatieyhteyksien parantaminen on tärkeää, jotta liikennepaikalle voidaan tulevaisuudessa liikennöidä myös henkilöjunilla”, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi Naantalin kaupungilta.

Ratasuunnitelman laatiminen aloitettiin vuonna 2023, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Ratasuunnitelman tilaajina ovat Väylävirasto ja Naantalin kaupunki. Hankkeen toteutuksesta ei ole tehty toteutuspäätöstä.

Ratasuunnitelmaluonnoksesta voi antaa palautetta tilaisuudessa tai jättää palautteen Valtion liikenneväylien suunnittelu -järjestelmän kautta osoitteessa https://www.vayliensuunnittelu.fi/

Lisätietoja: 

Projektipäällikkö Erkki Mäkelä, Väylävirasto 

p. 029 534 3822, [email protected] 

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi, Naantalin kaupunki

p. 050 464 9902, [email protected]

Hanke verkossa: 

https://vayla.fi/turku-uusikaupunki-raisio-naantali