Hyppää sisältöön

Mt180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke järjestää alueen asukkaille tutustumiskäynnin Kirjalansalmen uuden sillan työmaalle

Julkaistu 26.9.2023 11.23

 

Kirjalansalmen uutta siltaa alettiin rakentaa vuoden 2022 loppupuolella. Aivan ensimmäiseksi perustettiin työmaatukikohta rakennettavan sillan eteläpuolelle ja käynnistettiin työsillan rakentaminen. 

Kuluvana vuonna on aloitettu pylonitukien rakentaminen, sillan perustusten paalutustyöt sekä sillan teräsrakenteen konepajatyöt. Suunnitelmien mukaan vuonna 2024 työt jatkuvat pylonien rakentamisella sekä sillan teräsrakenteen asentamisella ja betonoinnilla. Tavoitteena on, että pylonituet ovat valmistuneet vuonna 2025 niin, että vinoköydet voidaan asentaa, sillan kansirakenne viimeistellä ja uusi silta ottaa liikenteen käyttöön vuoden 2025 lopussa.

Rakentamisen edettyä jo näkyvästi uuden sillan pysyviin rakenteisiin, järjestää hanke alueen asukkaille lokakuussa tutustumiskäynnin uuden sillan työmaalle. 

”Tilaisuuden aikana on mahdollisuus tutustua sillan rakentamiseen. Vierailijat pääsevät kokemaan hieman rakentajien arkea ohjatulla kävelykierroksella työsillalta käsin. Samalla asukkailla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä eri perspektiivistä, miten uuden sillan rakenteet alkavat hahmottua, ja miten rakentaminen on konkreettisesti edennyt. Paikalla on myös useita rakentajia ja hankkeen edustajia vastaamassa kysymyksiin”, hankkeen projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta toivottaa kiinnostuneet tervetulleiksi.

Tutustumiskäynnin ajankohta ja saapumisohjeet

Kirjalansalmen uuden sillan tutustumispäivä järjestetään lauantaina 7.10.2023 klo 10–14 välisenä aikana. Päivään ei tarvitse ilmoittautua, mutta mahdollisten liikuntaesteisten pyydämme ystävällisesti ennakolta sopimaan työmaakäynnistä, jotta kulku työmaalla voidaan järjestää.

Pyydämme vierailijoita saapumaan mahdollisuuksien mukaan jalan, pyörällä tai kimppakyytejä hyödyntäen. Pysäköintimahdollisuus on järjestetty alla olevan kuvan esittämässä kohdassa.

saapumisohjeet kartalla
 


Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected] 
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Seuraa hanketta:
Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen 
Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/ 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävälle teollisuudelle entistä suurempien erikoiskuljetusten käyttöönotto teollisuuden kuljetuksissa. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet