Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeella jatketaan tiesuunnitelmavaiheessa aloitettuja pohjatutkimuksia

Julkaistu 29.11.2021 12.32

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeesta vastaava allianssiurakka käynnistää uudelleen pohjatutkimukset Kirjalansalmessa 30.11.2021. Hankkeen allianssiurakan muodostavat Väylävirasto ja Kreate Oy. Pohjatutkimukset ovat osa allianssiurakan lokakuussa 2021 alkanutta kehitysvaihetta, jossa toteutuksen läpimeno suunnitellaan, laaditaan yksityiskohtaiset rakennussuunnitelmat ja sovitaan tavoitekustannuksesta.

Vajaan kuukauden kestävä maaperätutkimus kerää tarkempia tietoja maaperästä

Kaarinan ja Paraisten alueella, nykyisen Kirjalansalmen itäpuolella tehdään maaperätietoja tarkentavia maaperätutkimuksia 30.11. alkaen. Töiden ennakoidaan kestävän arviolta jouluun 2021 asti.

- Tutkimusten avulla tarkennetaan maaperätietoja muun muassa kalliopinnan sijainnista yksityiskohtaisemmin ja varmistetaan kallion laatua poraamalla. Työt tehdään pääosin Kirjalansalmessa lautalta, mutta niitä tehdään myös nykyisen tienpenkereen läheisyydessä maalta käsin. Töistä ei aiheudu merkittävää haittaa lähiympäristöön tai liikenteelle, kertoo hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Työt toteuttaa Kreate Oy:n alihankkijana Mitta Oy.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, etunimi[email protected]
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.