Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: työnaikainen kiertoliittymä otetaan käyttöön Saaristotiellä viikosta 19 alkaen

Julkaistu 3.5.2023 9.31

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeessa Saaristotiellä tulee käyttöön työnaikainen kiertoliittymä ajoneuvoliikenteelle viikosta 19 alkaen. Kiertoliittymä on käytössä toistaiseksi ja se sijaitsee noin 500 metriä Kirjalansalmen sillasta etelään (ks. kartta).

Ajoneuvoliikenne Turun suuntaan ja Kirjalan rantatielle

Turun suuntaan ajettaessa, kiertoliittymään ajetaan yhtä ajokaistaa pitkin. Saaristotielle liittyvän Kirjalan rantatien liittymä siirtyy kiertoliittymään. Nykyinen liittymä suljetaan kiertoliittymän käyttöönoton yhteydessä. Kiertoliittymältä liittyminen Kirjalan rantatielle on sallittu ainoastaan työmaa- sekä tonttiliikenteelle.

Ajoneuvoliikenne Korppoon suuntaan

Ajettaessa Turun suunnasta kiertoliittymään käytössä on kaksi ajokaistaa. Oikeanpuoleinen ajokaista menee kiertoliittymän ohi ja palvelee Korppoon ja Paraisten suuntaan kulkevaa ajoneuvoliikennettä. Vasemmanpuolinen ajokaista ohjaa kiertoliittymään ja palvelee sekä Kirjalan rantatien, että työmaan liikennettä.

Kiertoliittymän jälkeen molemmat ajokaistat yhtyvät yhdeksi kaistaksi kohti Korppoota.

Kiertoliittymän liikennesäännöt

Kiertoliittymässä noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä esimerkiksi väistämisvelvollisuuksien osalta. Väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkillä. Kiertoliittymässä ajavat näyttävät suuntamerkin oikealle poistuessaan ympyrästä.

Kiertoliittymästä Korppoon suuntaan poistuttaessa tulee huomioida väistämisvelvollisuus oikean puoleisen/suoraan ajavan kaistan liikenteeseen nähden. Kiertoliittymän alueella ajonopeus on 50 km/h.

Erikoiskuljetukset

Suuret erikoiskuljetukset käyttävät molempiin ajosuuntiin aina kiertoliittymän länsipuolta. Kiertoliittymäjärjestelyissä on huomioitu erikoiskuljetukset ja kiertoliittymän molemmin puolin olevat saarekkeet sekä kiertoliittymän keskiosan liikenteenohjauslaitteet on tehty helposti siirrettäviksi. 

Jalankulun ja pyöräilyn liikenne

Jalankulun ja pyöräilyn väylä kulkee kuten aiemmin, Saaristotien itäistä puolta. Jalankulun ja pyöräilyn väylä ylittää Kirjalan rantatien kiertoliittymän kohdalla. Ylityskohta on erotettu saarekkeella kertoliittymästä.

Saaristotien kiertoliittymän paikka välillä Turku - Korppoo

Työnaikainen kiertoliittymä Saaristotiellä tulee käyttöön viikolla 19.
 

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Seuraa hanketta:
Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen
Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/  

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet