Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke tekee ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä viranomaisten kanssa

Julkaistu 6.3.2023 10.04

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeella vierailee lähiviikkoina poliisin ja pelastuslaitosten henkilökuntaa. Vierailujen tavoitteena on tutustuttaa viranomaisten edustajat työmaihin ja niiden käytäntöihin, ja siten edistää turvallisuutta.

Hanke työskentelee ennen kaikkea ennakoivalla otteella työmaaturvallisuuden ja turvallisuusajattelun hyväksi. Osana ennaltaehkäisevää työtä hanke vastaanottaa lähiaikoina useamman ryhmän poliisin ja pelastuslaitoksen henkilökuntaa työmaakäynnille.

”Näiden viranomaisten tutustumiskäynnit hankkeen työmailla edistävät turvallisuutta, kun työmaa, niiden henkilökunta ja käytännöt tulevat heille tutummaksi. Toki tavoitteemme on, että nämä etukäteen tehtävät vierailut jäisivät poliisin ja pelastushenkilökunnan ainoiksi vierailuiksi työmaillamme. Hankkeen tavoite on nolla tapaturmaa,” projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta painottaa.

Turvallisuustyö on jatkuvaa

Siltahankkeen turvallisuutta edistetään päivittäin ja monin eri tavoin. Hankkeen työmaaturvallisuuden kehittämiseen ja seurantaan on esimerkiksi nimetty työryhmä, johon kuuluu hankkeelle nimetyn turvallisuusinsinöörin ja turvallisuuskoordinaattorin lisäksi muun muassa projektipäällikkö ja hankeosioiden vastaavat työnjohtajat.

Hanke kannustaa myös monipuolisesti turvallisuushavaintojen tekoon. Silloin kirjataan sekä turvallisuushavaintoja, jotka vaativat toimenpiteitä, että onnistuneita eli positiivisia turvallisuushavaintoja, joissa mahdollinen epäkohta tai vaaratekijä on jo poistettu.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.