Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: Saaristotien liikenne siirretään kiertotielle Kalakouluntien ja Bergbontien liittymien välisellä alueella

Julkaistu 1.9.2023 13.34

 

Kiertotie Kalakouluntien ja Bergbontien liittymien välisellä alueella kulkee Suoniityntien kautta tiedotteen liitteenä olevan karttakuvan mukaisesti. Järjestely otetaan käyttöön perjantaina 8.9.2023. Kiertotiellä on voimassa 50 km/h nopeusrajoitus ja ohituskielto.

Nykyisen Kalakouluntien liittymän alueella olevat bussipysäkit siirretään Suoniityntielle. Bergbontien liittymän läheisyydessä Paraisten suuntaan oleva pysäkki jää pois käytöstä. Uudet pysäkit otetaan käyttöön niin ikään perjantaina 8.9. klo 04.00 alkaen.

Kalakouluntien liittymä siirtyy toiseen sijaintiin lokakuussa. Hanke tiedottaa siirtymästä tarkemmin myöhemmin. 


Liite: Kiertotien liikennejärjestelyt kartalla

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected] 
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Seuraa hanketta:
Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen
Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/  

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. 

 

Liitteet