Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke muistuttaa: vesiväylä Hessundinsalmen sillan työmaan kohdalla on suljettu

Julkaistu 27.2.2023 10.50

 

Vesiväylä suljettiin Hessundinsalmen sillan kohdalla 6.2. alkaen, ja sulku kestää 31.3.2023 saakka. Sulku liittyy Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeessa rakennettaviin työsiltoihin. Hessundinsalmen sillan kohdalla rakennetaan nykyisen sillan itäpuolelle työsiltaa.

”Vesiväylä on suljettu maaliskuun loppuun saakka jäätilanteesta riippumatta,” muistuttaa hankkeen projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Vesiväylän sulkeminen mahdollistaa työsillan rakentamisen lähes kokonaan Hessundinsalmen eteläpuolelta. Tämä on teknisesti ja turvallisuudeltaan parempi ratkaisu työnaikaisen liikennöitävyyden kannalta.

Veneilykauden aikana (1.5.–30.9.2023) kohteessa varataan vesiliikenteen käyttöön alikulkukorkeudeltaan nykyistä vastaava, 20 metriä leveä kulkuaukko. Kulkuaukko suljetaan uudestaan veneilykauden päättyessä lokakuussa 2023.

 Työsiltaa rakennetaan Hessundinsalmen sillan työmaalla.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Hessundinsalmen sillan lohkopäällikkö Tatu Saharinen, Kreate Oy, puh. 044 974 6451, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet