Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: Hessundinsalmen uuden sillan kansi valetaan maaliskuussa

Julkaistu 13.3.2024 10.51

 

Hessundinsalmen uuden sillan rakentaminen on edennyt merkittävään vaiheeseen: sillan kansi valetaan 19.3. alkaen. Liikenne pääsee uudelle sillalle vuoden 2024 lopussa.

Siltakannen valu kestää noin 50 tuntia. Työt aloitetaan 19.3. aamulla ja ne valmistuvat 21.3.

”Töiden luonteesta johtuen teemme töitä vuoroissa tauotta. Yhdessä vuorossa työskentelee keskimäärin 20 työntekijää. Sillan kanteen valetaan yhteensä noin 3000 m3 betonia. Betoni toimitetaan työmaalle kahdelta asemalta Naantalista ja Liedosta, kertoo Hessundinsalmen sillan lohkopäällikkö Tatu Saharinen Krealtelta.

Betonipumppujen työskentelyolosuhteet varmistettiin etukäteen

Betonipumppu kävi helmikuun puolessavälissä siltatyömaalla testaamassa työolosuhteet, jotta voitiin varmistua betonikuljetusten onnistuminen valun alkaessa.

“Työmaalla on ahtaat paikat, etenkin Hessundinsalmen vanhan ja uuden sillan välisessä kohdassa. Ennakkokäynnillä varmistimme, että pumppu mahtuu tilaan”, Saharinen selittää. 

Betonipumpuille on varattu kaikkiaan kuusi pumppauspaikkaa. Valu tehdään kahdella pumpulla samanaikaisesti.

Valutyön vaikutus liikenteeseen

Valutyöllä ei ole suurta vaikutusta alueen liikenteeseen, mutta työmaa toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta valupäivien aikana.

”Betoniautot ajavat pitkin Veistämönlahdentietä ja Hessundintietä. Alueella on syytä olla tarkkaavaisena, mutta erityistä ruuhkaa tai muita vaikutuksia liikenteeseen ei ole odotettavissa”, Saharinen sanoo.

Kannen valun jälkeen työmaa alkaa valmistella kannen jälkijännitystöitä sekä telineen ja muotin purkua. Sillan kaiteen rakentaminen ja eristystyöt tehdään seuraavaksi.  

 

Lisätietoja:

Hessundinsalmen sillan lohkopäällikkö Tatu Saharinen, puh. 044 974 6451, [email protected]

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävälle teollisuudelle entistä suurempien erikoiskuljetusten käyttöönotto teollisuuden kuljetuksissa. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.