Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: Hessundinsalmen sillan hankeosuudella tehdään melua aiheuttavia paalutustöitä

Julkaistu 1.6.2023 8.48

 

Hessundinsalmen sillan eteläpuolella kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä siirretään työnaikaiselle reitille noin 200 metrin matkalla. Kohteessa tehdään väylän rakentamiseen liittyviä paalutustöitä, joista aiheutuu melua lähiympäristöön. Lisäksi työt aiheuttavat liikennejärjestelyitä Saaristotielle työkohteen kohdalla.

Paraisten/Korppoon suuntaan suuntautuva kaista suljetaan ja liikenne ohjataan liikenteenohjaajia käyttäen kohteen ohi. Liikennejärjestelyt tulevat käyttöön töiden alkaessa 5.6.2023 illalla.

”Asennamme kävelyn ja pyöräilyn väylän pystytukina toimivia paaluja ajoradalta käsin niin sanotulla sivuoteiskijällä varustetulla kaivinkoneella. Töiden aikana Saaristotien liikenne ohjataan yhdelle kaistalle työkohteen kohdalla. Suurien liikennemäärien vuoksi työhön tarvittavat liikennejärjestelyt Saaristotielle on mahdollista toteuttaa vain hiljaisen liikenteen aikaan kello 18.00–22.00. Tämän vuoksi työtä tehdään ilta-aikaan maanantaista torstaihin meluluvan sallimissa rajoissa kello 18.00–22.00. Työmenetelmät pyritään aina valitsemaan niin, että meluhaitta jää mahdollisimman pieneksi”, kertoo projektipäällikkö Timo Hirvasmaa Kreatelta.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Työkohteessa lohkopäällikkö Andrey Rojas, Kreate, puh. 050 590 7424, [email protected]

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.