Hyppää sisältöön

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie -hankkeen urakoitsija on valittu

Julkaistu 01.10.2018

 

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie -hankkeen urakoitsijaksi on tänään (2.10.2018) valittu Kreate Oy.

”Kreate Oy teki kokonaistaloudellisesti tarkasteltuna edullisimman tarjouksen. Urakkasopimus allekirjoitettiin tänään ja Klaukkalan ohikulkuhankkeen STk-urakkamuotoon kuuluva kehitysvaihe käynnistyy nyt,” kertoo projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta.

Kehitysvaihe kestää alustavasti noin kaksi kuukautta. Rakentaminen maastossa alkaa näillä näkymin vuodenvaihteen jälkeen.

Klaukkalan ohikulkutiehankkeen kustannusarvio on 34 miljoonaa euroa. Nurmijärven kunnan osuus tästä on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Puustonpoistoa tulevalta tielinjaukselta on jo osittain aloitettu

Tielinjan haltuunotto (pois lukien Kirkkotien asemakaavaan kuuluva osuus) on tehty 29.8.2018. Osa maanomistajista on jo aloittanut puustonpoiston tulevan ohikulkutien tielinjauksella omatoimisesti. Hankkeen järjestämää poistoa on valmisteltu, ja sen kilpailutus ratkeaa lokakuun aikana. Tavoitteena on aloittaa puustonpoisto maastossa marraskuussa.

Urakkamuodon kehitysvaihe optimoi rakennussuunnitelmaa

Klaukkalan ohikulkutiehankkeen urakkamuoto on Suunnittele ja toteuta -malli (STk), joka sisältää kehitysvaiheen. STk-urakkamuodon selkeä etu on, että kehitysvaiheessa voidaan jakaa riskejä tilaajan ja palveluntuottajan kesken.

STk-urakka jakautuu kahteen vaiheeseen, kehitysvaiheeseen ja sitä seuraavaan optiona olevaan toteutusvaiheeseen. Kehitysvaiheessa tilaaja ja urakoitsija kehittävät yhdessä lopputuotteena syntyvää tuotetta. Suunnittelussa huomioidaan teknistaloudellisesti rakenteiden elinkaari ja urakan riskit. Kehitysvaiheen päätteeksi urakoitsija luovuttaa tilaajalle alustavan rakennussuunnitelman.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Antti Koski, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3546, [email protected]

Seuraa hanketta:

nettisivuillamme https://www.liikennevirasto.fi/klaukkalanohikulkutie

Facebookissa Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie on uusi Klaukkalan keskustaajaman kiertävä yhteys, joka parantaa alueen liikenneolosuhteita ja mahdollistaa lähialueiden maankäytön kehittämisen. Hankkeen kustannusarvio on 34 miljoonaa euroa, josta Nurmijärven kunnan osuus on kahdeksan miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.