Maastomallimittaukset käynnistyvät Mynämäellä ja Raisiossa
Julkaistu 15.8.2022 12.01
Maanantaina 15.8. aloitetaan maastomallimittaukset Mynämäen ja Vehmaan välisellä rataosuudella. Samanaikaisesti aloitetaan Raision ja Naantalin välillä mittausperustan rakennustyöt lähtöpisteverkon luomista varten. Maastomittauksissa tuotetaan pohjakartta tulevan suunnittelun tarpeisiin.
"Työhön sisältyy raiteenmittaus koko rataosalla Turku-Uusikaupunki ja Raisio-Naantali sekä täydentävät maastomittaukset Mynämäen, Vehmaan, Raision ja Naantalin kuntien alueella", kertoo projektipäällikkö Mikko Ylipulli Taratest Oy:stä.
Täydentävät maastomittaukset tapahtuvat osin yksityisten maanomistajien mailla. Viljelykset pyritään mahdollisuuksien mukaan kiertämään. Täydentävistä mittauksista Taratest Oy on tiedottanut suoraan maanomistajille. Mittaustyöt jatkuvat maastossa lokakuun puoliväliin saakka.
Turku-Uusikaupunki ja Raisio-Naantali perusparantaminen
Turun ja Uudenkaupungin välille suunnitellaan rautatien ja tasoristeyksien perusparannuksia. Yksiraiteinen, 65 kilometriä pitkä tavaraliikenteen rataosa Turun ja Uudenkaupungin välillä kulkee Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin alueella. Raision ja Naantalin väliselle rataosuudelle suunnitellaan tasoristeyksien ja perusparannuksen lisäksi myös radan sähköistämistä.
Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta.
"Radan korjaaminen ylläpitää liikenteen toimivuutta ja tukee alueellista saavutettavuutta sekä kansainvälisten yhteyksien toimivuutta", projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta tarkentaa.
Rataosuuden sähköistys vähentää liikenteen ilmastovaikutuksia ja parantaa raideliikenteen kilpailukykyä.
Lisätiedot
Projektipäällikkö Erkki Mäkelä, Väylävirasto
p. 029 534 3822, [email protected]
Projektipäällikkö Mikko Ylipulli, Taratest Oy
044 207 6620, [email protected]
Hanke verkossa
https://vayla.fi/turku-uusikaupunki-raisio-naantali
Väyläviraston kuulutukset
https://vayla.fi/kuulutukset
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta