Hyppää sisältöön

Tampere–Jyväskylä -radan suunnitteluhankkeen maastokävely Lahdenperä–Jämsä-rataosan tasoristeysten poistokohteisiin järjestettiin 11.5.

Julkaistu 1.6.2022

Keskiviikkona 11.5.2022 järjestettiin asukaskävely Lahdenperä–Jämsä-rataosan tasoristeysten poistokohteisiin. Hankkeen suunnittelun projektipäällikkö Eero Virtanen oli itse paikan päällä.

Kuvassa joukko ihmisiä maastossa keskustelemassa Lahdenperä-Jämsä-rataosan tasoristeysten poistokohteista.

Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta ja mahdollistaa junien nopeuden nosto tasoristeysten kohdalla. Tasoristeysten poistojen suunnittelu kuuluu käynnissä olevan rataoikaisun yleissuunnitelmaan.

Päivän aikana vierailimme Kilpakorvella, Mäkelässä ja Nytkymellä. Maastokävely keräsi paikalle mukavasti maanomistajia ja muita hankkeesta kiinnostuneita. Saimme heiltä arvokasta tietoa jatkosuunnittelua varten.
Asukaskävelyillä myös suunnittelijan näkemys valittavista ratkaisuista vahvistui. Päävaihtoehto kaikissa kohteissa on korvata nykyinen tasoristeys eritasoratkaisulla.

Yleissuunnitteluvaiheessa voi olla vielä useita vaihtoehtoja toteutuksesta. Lopullinen toteutustapa valitaan ratasuunnitteluvaiheessa yleissuunnitteluvaiheen jälkeen. Alustavasti olemme arvioineet, että tasoristeykset poistetaan rataoikaisuhankkeen yhteydessä, mutta jos kohteet saavat erillisrahoitusta, voivat ne toteutua yksittäisinä poistokohteina aiemminkin.

Seuraavan kerran suunnitelmia esitellään syksyllä yleissuunnittelun vuorovaikutustilaisuudessa Jämsässä.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.