Takaisin

Maantien 627 parannustyöt vilkkaimmillaan heinä-syyskuussa – vaikutuksia liikenteeseen

Maantien 627 parannustyöt vilkkaimmillaan heinä-syyskuussa – vaikutuksia liikenteeseen

Julkaistu 08.07.2016

Maantien 627 tierakenteen parannustyöt käynnistyvät 15.7. Työt aiheuttavat haittaa liikenteelle erityisesti 15.7.–15.9.2016 välisenä aikana.

Vuonna 2016 tierakenteen parannustöitä tehdään välillä Multia–Uurainen ja Uurainen–Kangashäkki, yhteensä noin 23 kilometrin osuudella. Työmenetelmänä käytetään sekoitusjyrsintää, jossa vanha asfalttipäällyste jyrsitään, sekoitetaan kantavan kerroksen ja kiviaineksen kanssa, ja tiivistetään valmiiksi päällystepohjaksi. Parannustyöt lisäävät tien kantavuutta sekä korjaavat pinnan epätasaisuutta ja rakenteen vaurioita.

Parannustyöt ovat käynnissä kahdessa kohteessa yhtä aikaa, enintään noin yhden kilometrin pituudelta per kohde. Työkohteissa on käytössä yksi ajokaista ja tarvittaessa liikennevalo-ohjaus. Myös liikenteen pysäytykset ovat mahdollisia. Pysäytysten kesto on enimmillään 15 minuuttia.

Vuonna 2016 tehtävät parannustyöt valmistuvat syyskuun puolessa välissä. Vuonna 2017 töitä tehdään välillä Kangashäkki–Hirvaskangas (valtatie 4). Lisäksi vuoden 2017 aikana parannetaan maantietä 633 välillä Väätäiskylä–Saarijärvi.

Urakoitsijana toimii SL Asfaltti Oy. Urakka on osa Liikenneviraston Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hanketta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Liikennevirasto
puh. 029 534 3127,
jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:
www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.