Hyppää sisältöön

Lisätalousarvio 2019: Markkinavuoropuhelut siivittävät uusien infrahankkeiden aloittamista

Julkaistu 4.9.2019

Eduskunnan hyväksymä toinen lisätalousarvio sisälsi useita infrahankkeita. Markkinavuoropuhelut on Väylässä koettu erinomaiseksi tavaksi jakaa tietoa alan palveluntuottajille tulevista hankinnoista.

”Lisätalousarviossa rahoitusta saivat hankkeet teillä, raiteilla ja merellä, mutta raideyhteyksien parantaminen painottuu vahvasti. Hankkeilla saadaan turvattua täsmällistä ja turvallista liikennettä eri puolilla Suomea”, sanoo Väylän pääjohtaja Kari Wihlman.

Eduskunta myönsi vuoden 2019 toisessa lisätalousarviossa perusväylänpitoon 40 miljoonaa euroa lisämäärärahaa, jolla aloitetaan kahdeksan uutta väylähanketta. Lisäksi seitsemälle kehittämishankkeelle myönnettiin 71 miljoonaa euroa lisämäärärahaa tälle vuodelle.

Markkinavuoropuheluja on tänä syksynä useampia

Markkinavuoropuhelut kokoavat yhteen hankkeiden toteutuksesta kiinnostuneet palveluntuottajat eri aloilta, tavoitteena on jakaa tietoa Väylän suunnitelmista ja hyödyntää keskustellen alan kokemusta.

”Osa lisätalousarviossa nimetyistä hankkeista on jo käynnissä, osassa suunnitelmat ovat pitkällä ja urakoita kilpailutetaan vielä tämän vuoden puolella. Osassa hankkeita suunnitelmia tarkennetaan, mutta nekin etenevät tänä vuonna”, sanoo toimialajohtaja Pekka Petäjäniemi.

Markkinavuoropuheluista ilmoitetaan mm. Hilmassa.

Lisätalousarviossa rahoitusta saivat seuraavat hankkeet:

Kuva: liikenne- ja viestintäministeriö

 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.