null
null Liikkujan viikko haastaa kulkemaan fiksummin

Liikkujan viikko haastaa kulkemaan fiksummin

Julkaistu 19.09.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Kansainvälisellä Liikkujan viikolla 16.–22.9. ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan.

Tämän vuoden Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Viikon aikana keskitytään erityisesti jakamistalouden mahdollisuuksiin ja esitellään erilaisia yhteiskäyttöisyyttä lisääviä palveluita ja toimintamalleja. Viikko huipentuu 22.9. järjestettävään valtakunnalliseen Auton vapaapäivään. Suomessa Auton vapaapäivää on vietetty vuodesta 2000 ja Liikkujan viikkoa vuodesta 2003 lähtien.

Kuten aikaisempinakin vuosina, Liikennevirasto on menossa mukana Liikkujan viikolla. Liikennevirasto kannustaa muun muassa omaa väkeään viettämään Auton vapaapäivää etätöiden parissa. Lisäksi viraston sähköpyörät ovat valmiudessa asiointimatkoja varten. Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Liikenneviraston toimeksiannosta Motiva Oy. 

Kunnat aktiivisesti edistämässä kestävää liikkumista

Useat kaupungit tarjoavat Liikkujan viikolla 16.–22.9. joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Alennusten lisäksi luvassa on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa ympäri Suomen, kuten erilaisia viisaan liikkumisen toritapahtumia ja pyöräilyaamiaisia.

Liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut 26 kuntaa ja kaupunkia. Joukkoliikennealennuksia tarjoavat seuraavat kaupungit ja palveluntarjoajat: HSL-alue, Hyvinkää, Imatra, JOJO-alue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi), Kajaani, Lahden seutu (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila ja Sysmä), Riihimäki ja Tampere.

Liikkujan viikon tapahtumatarjonta on monipuolinen. Koko kuntakohtainen tapahtumatarjonta on listattu www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat -sivustolle.

Mukana olevat kaupungit ja yhteyshenkilöt on listattu kampanjan eurooppalaiselle sivustolle: http://mobilityweek.eu/2017-participants/?year=2017&country=FI.