Takaisin

Liikenneviraston työturvallisuuskilpailun voittajat on valittu

Liikenneviraston työturvallisuuskilpailun voittajat on valittu

Julkaistu 25.5.2015

Liikenneviraston järjestämän työturvallisuuskilpailun voittajat on valittu. Kilpailuun tuli lukuisia luovia ja työturvallisuutta parantavia ehdotuksia. Voittajaksi valittiin Teemu Poussun ja Ilpo Karjalaisen kilpailutyö "Rautatiet mukaan Turvapuistotoimintaan".

Liikenneviraston työturvallisuuskilpailun voittajat palkittiin Tampereella Nolla tapaturmaa -seminaarissa 19.5.2015. Tilaisuudessa väylänpidon ylijohtaja Mirja Noukka palkitsi voittajat. Palkitsemisen jälkeen voittajat esittelivät yleisölle omat ehdotuksensa.

Kilpailuun lähetettiin lukuisia ehdotuksia, joista seminaarissa palkittiin 4 raadin mielestä parasta ehdotusta. Parhaaksi ehdotukseksi valittiin Liikenneviraston Teemu Poussun ja Eltel Networks Oy:n Ilpo Karjalaisen kilpailutyö "Rautatiet mukaan Turvapuistotoimintaan". Raati perusteli voittajan valintaa sillä, että ehdotus on käytännöllinen sekä vaikuttava. Lisäksi ehdotus edistää raadin mukaan työturvallisuuskulttuuria infra-alalla.

Eltel Networks Oy:n Ilpo Karjalainen kertoi, että liikenteeltä suljettu harjoitusrata on ollut hänen mielessään viimeiset kymmenen vuotta, kun hän on pitänyt mm. ratatyöturvallisuuskoulutuksia ratatoimijoille.

"Ajatus vahvistui entisestään, kun 'törmäsin' Oulun Turvapuistoon ja sen toimintaan. Kaiken lisäksi alueen läheisyydessä sijaitsee Ruskon teollisuusalueen käytöstä poistettu raide", Karjalainen toteaa.

Mainetta, palkintoja sekä kunniaa

Työturvallisuuskilpailuun lähetetyt ehdotukset olivat sisällöltään hyvin erilaisia. Osassa ehdotus pohjautui uuteen teknologiaan, kun osa töistä taas nojasi puhtaasti turvallisuuskulttuurin muuttamiseen.

Työturvallisuuskilpailussa palkitut työt olivat seuraavat:

  • Rautatiet mukaan Turvapuistotoimintaan, Teemu Poussu (Liikennevirasto) ja Ilpo Karjalainen (Eltel Networks Oy) (1. sija, 5000 euroa)
  • Rakennuttajan turvallisuusmittaus, Erja Mutanen (Keski-Suomen ELY-keskus) (2. sija, 3000 euroa)
  • Älykypärä, Jonne Holmén, Petri Kähärä ja Aleksi Sallinen (Gonsul Oy) (erityismaininta, 1000 euroa)
  • Suffeli-idea Katri Bäckman (Graniittirakennus Kallio Oy) (erityismaininta, 1000 euroa)

Liikennevirastossa käydään kaikki ehdotukset läpi ja pyritään hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan kaikkien ehdotusten ideat.


reaktionapit